Jégkorong: finn élcsapat kapitánya érkezik Fehérvárra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.14. 18:04
Arttu Luttinen személyében rutinos finn jégkorongozóval erősített az osztrák ligára (EBEL) készülő Fehérvár AV 19 – adta hírül a klub hivatalos honlapja.

A 33 éves támadó karrierje java részét (12 szezont) a finn élvonalbeli HIFK-nál – melynek csapatkapitánya volt – töltötte, de szerepelt a szintén finn Espoo Bluesban és a Lahti Pelicansban is egy-egy idény erejéig. 2006-ban a tengerentúli AHL-ben is eltöltött egy szezont, ott 72 mérkőzésen 29 pontot szerzett. A finn élvonalban közel 900 találkozón 397 pontot jegyzett.

Új kihívásokat kerestem, az EBEL egy jó bajnokság, így könnyű döntés volt ez számomra. Hári Jánossal már játszottam Helsinkiben, így tudok egy keveset a magyar hokiról, és a ligában játszó több játékossal is jó a kapcsolatom, akik a játék színvonaláról és a hangulatról is pozitívan nyilatkoztak. Úgy látom, hogy a finn első osztálynál nyitottabb a bajnokság, szorosabb eredmények születnek a mérkőzéseken. Beszéltem ezen kívül Juha Uotilával, a csapat játékosával, aki elégedett a klubnál tapasztalt körülményekkel és jól érzi magát a városban is” – nyilatkozta Luttinen a Fehérvár honlapjának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik