Jégkorong Erste Liga: egy lépésre a döntőtől a MAC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.11. 19:46
null
A budapesti csapat egy győzelemre a döntőtől (Fotó: Facebook/MAC Budapest)
A jégkorong Erste Liga elődöntőjének harmadik meccsén a MAC Budapest 3–1-re nyert Brassóban, így összetettben már 3–0-ra vezet a párharcban.

 

A simán megnyert első (4–0) és a küzdelmesen, 0–3-ról megfordított második (5–3) meccs után 2–0-ra vezető MAC már 38 másodperc után előnybe került idegenben is, Jared Brown volt eredményes. Még mindig csak a 3. percben jártunk, amikor Kirill Knyazev emberelőnyből válaszolt, de a harmadot így MAC-vezetés mellett fejezték be a felek, Somogyi Balázs is eredményes volt (1–2).

Az újabb gólt nem, csak kiállításokat hozó második felvonást követően a 47. percben Brown megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját, így a MAC 3–1-re nyert, és egy győzelemre került a döntőtől.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

CORONA BRASOV (romániai)–MAC BUDAPEST 1–3 (1–2, 0–0, 0–1)
Brassó, 1300 néző. V: Rédai, Crisan (romániaiak)
BRASSÓ: Polc – Filíp, Jemeljanyenko – Sirokovs, Nagy I. (1) – Bíró O., Mihály E. – Bors H., Bíró M. – Mihály Á., Walls, Gliga – Saluga, Tranca (1), KNYAVEZ 1 – MacMillan, Molnár Zsombor, Zsók – Bíró G., Zabludovszkij. Edző: Július Pénzes
MAC: BÁLIZS – Cunningham, Dudás – Pozsgai, Macaulay – Garát, Kovács B. – Molnár D., Vokla – KLEMPA (2), BROWN 2, B. Orban – SOMOGYI 1, Terbócs (1), Mansson – Majoross B., Keresztury, Tóth Gergely – Tóth Richárd. Edző: Majoross Gergely
Kapura lövések: 39, ill. 33
Kiállítások: 6, ill. 14 perc + 10 perc fegyelmi (Somogyi)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 a MAC javára
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: –
Jól harcoltunk, különösen emberhátrányban dolgoztunk kiválóan. A sérültjeink miatt kevesebben vagyunk, mint azt megszoktuk, jó néhány fontos játékosunk hiányzik, de a csapat nagyon együtt van, mindenki sokat tett a sikerért, és kivette a részét a munkából. Természetesen szeretnénk lezárni hétfőn a szériát, de tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz könnyű.

ELŐDÖNTŐ
Az állás
MAC Budapest–Corona Brasov
4–0
5–3
3–1
3–0
DVTK–Csíkszereda6–54–22–0
A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik