Erste Liga: „A motiváció mindig legyőzi a rutint” – Fradi-zakó

Vágólapra másolva!
2019.02.21. 22:06
A jégkorong Erste Liga felsőházi középszakaszának 7., utolsó előtti fordulójában a találkozó előtt az 5., utolsó helyen álló Corona Brasov hazai jégen 4–1-re legyőzte az éllovas Ferencvárost.

A brassói mezőnyfölény – az első harmadban 18–9 volt a kapura lövések száma – a 17. percben érett góllá, Roberto Gliga volt eredményes emberelőnyből (1–0). A második játékrész kiegyenlítettebb játékot hozott, viszont ezzel együtt is nőtt az olló a felek között, rögvest a felvonás elején Gliga újra betalált, majd a meccs feléhez érve Bíró Mátyás is gólt szerzett (3–0). A vendégek erejéből a hajrában szépítésre futotta, Rafaj Attila használta ki a fórt az 54. perc végén, de az utolsó percben Péter Balázs visszaállította a háromgólos különbséget (4–1).Roberto Gliga volt eredményes emberelőnyből (1–0). A második játékrész kiegyenlítettebb játékot hozott, viszont ezzel együtt is nőtt az olló a felek között, rögvest a felvonás elején Gliga újra betalált, majd a meccs feléhez érve Bíró Mátyás is gólt szerzett (3–0). A vendégek erejéből a hajrában szépítésre futotta, Rafaj Attila használta ki a fórt az 54. perc végén, de az utolsó percben Péter Balázs visszaállította a háromgólos különbséget (4–1).

Az esti meccsen a 18. percig kellett várni az első gólra, de a DEAC és az Újpest végül összesen így is eljutott tízig. A vendégek Nemes Benjamin találatával szereztek vezetést, négy másodperccel a harmad vége előtt Hetényi Péter egyenlített (1–1). A második húsz perc elején Berta Ákos góljával már a házigazda vezetett, a 26. percben Benk Andráséval már újra az Újpest (2–3), a 38.-ban pedig Berta Ákoséval már megint a DEAC (4–3)! Nem sokkal később Molnár Dávid is betalált (5–3), és bár az 58. percben a vendégek még visszajöttek egyre, az utolsó szó Németh Attila révén a házigazdáé volt (6–4).

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, KÖZÉPSZAKASZ
FELSŐHÁZ, 7. FORDULÓ
CORONA BRASOV (romániai)–FTC-TELEKOM 4–1 (1–0, 2–0, 1–1)
Brassó, 948
néző. V: Mihai, Crisan, Bandi (románok)
BRASSÓ: TŐKE – Bors H. (1), Carlson – Boriszenko (1), Mihály E. – Bíro O., Nagy I. – Gajdó, Vasile
TENDLER (2), LIDHAMMAR (2), GLIGA 2 – Mihály Árpád, Lee, Bíró G. – Zsók, Tranca, Péter B. 1 – Molnár Zsombor, Molnár Zoltán, Bíró M. 1. Edző: Greg Lindqvist
FTC: Arany – Rantanen, Karmeniemi (1) – Jászai, Perrier – Sarcia, Hegyi Á. (1) – Lengyel L.,
RAFAJ 1, Nagy G., Tóth A. – Pavuk, Switzer, Tóth Renátó – Dósa, Roczanov, Tóth Gergő – Pozsár, Farkas L., Hardi. Edző: Fodor Szabolcs
Kiállítások: 22 perc + 10 perc fegyelmi (Molnár Zoltán), ill. 30 perc + 10 perc fegyelmi (Karmeniemi)
Kapura lövések: 48–38
MESTERMÉRLEG
Greg Lindqvist:
– A motiváció mindig legyőzi a rutint, nekünk ennek tudatában kell játszanunk, ezúttal is ezért harcoltunk. Kemény csata volt, de kapusunk, Tőke nagy formában volt. Innentől mi már csak várjuk a többiek hátralévő meccsét, s hogy végül milyen pozícióból vághatunk neki a rájátszásnak.
Fodor Szabolcs: – Lassan kezdtünk, nem tudtuk azt a gyors játékot nyújtani, amit szoktunk, és a helyzeteinket sem lőttük be, pedig sok gólszerzési lehetőségünk volt, de a Brassó most nagyon jól játszott. Ezúttal nem küzdöttünk elég keményen, bár az utolsó harmadunk jó volt, ez nem bizonyult elegendőnek.

DEAC–ÚJPEST 6–4 (1–1, 4–2, 1–1)
Debrecen, 600
néző. V: Németh, Soós, Kis-Király, Vincze
DEBRECEN: Hetényi Z. – Kovács B., Vuorijärvi – Hetényi P. 1, Markov – Antal A., Behal, IZACKY (2), NOVOTNY (2), Turcotte 1 – Kozma, BERTA 2 (1), NÉMETH A. 1 – Molnár D. 1, Salló B., Silló. Edző: David Musial
ÚJPEST: Sila – Kovács A., Varga A. (2) – Kiss P. (1), Pokornyi – Fekete, Huba, BENK 1 (1), Sikorcin, STEFISHEN 1 (1) – Brine, Hebar (1), Ropret 1 – Csányi, Nemes 1, Vincze P. – Kocsis F., Kovács S. Szalma. Edző: Szilassy Zoltán
Kiállítások: 15, ill. 21 perc
Kapura lövések: 41–47
MESTERMÉRLEG
David Musial:
– Nagyon fontos volt ez a mérkőzés, hiszen bebiztosíthattuk a negyedik helyet, ami azt jelenti, hogy pályaelőnyt élvezhetünk a rájátszás első körében. Rendkívül erős ellenfelet győztünk le, elsősorban a második harmadban nyújtott remek teljesítményünknek köszönhetően. Újpesten is megpróbálunk győzni, immár felszabadultan hokizhatunk, hiszen a középszakaszban a kitűzött célt már elértük.
Szilassy Zoltán: – Nagyon elégedetlen vagyok a csapatom teljesítményével, többen nem érezték át a meccs jelentőségét, mert már a zsebükben érezték a második helyet. A koncentráció hiánya miatt majdnem annyi gólt kaptunk ezen a meccsen, mint az egész középszakaszban összesen. A Debrecennek megvannak azok a csatárai, akik a védelmi hibákat könyörtelenül kihasználják, mi pedig a kezükre játszottunk.

A FELSŐHÁZ ÁLLÁSA
1. Ferencvárosi TC 7 4 1 2 24–23 +1 20
2. UTE 7 4 1 2 24–17 +7 14
3. DEAC 7 4 3 23–19 +4 12
4. Corona Brasov 8 3 5 18–25 –7 11
5. Csíkszereda 7 2 5 14–19 –5 9

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik