Jégkorong: erősített a bajnok, egy csapatban a két testvér

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.17. 08:55
Tóth Gergő csatlakozott testvéréhez, Adriánhoz, és a DVTK Jegesmedvéknél folytatja a pályafutását: a 24 éves jégkorongozó az Újpesttől érkezik, és 1+1 évre írt alá – adta hírül a magyar bajnokcsapat hivatalos honlapja.

Tóth Gergő fehérvári nevelésű játékos, aki a korosztályos csapatokat követően, egy év újpesti kitérővel, végig Székesfehérváron játszott. A legutóbbi szezonban hagyta el végleg szülővárosát, ismét Újpesten szerepelt, és az utánpótlás-válogatottak után az U25-ös válogatottban is bemutatkozott. Tóth Gergő fehérvári nevelésű játékos, aki a korosztályos csapatokat követően, egy év újpesti kitérővel, végig Székesfehérváron játszott. A legutóbbi szezonban hagyta el végleg szülővárosát, ismét Újpesten szerepelt, és az utánpótlás-válogatottak után az U25-ös válogatottban is bemutatkozott.

Testvére, Tóth Adrián – a miskolci csapat történetének legeredményesebb játékosa – szerződést hosszabbított, de a felkészülésbe később kapcsolódik be, mert a klub engedélyével Új-Zélandra utazott, és a nyáron a West Auckland Admiralst erősíti.

„Kaszala Jánoson keresztül ismerkedtem meg Kercsó Csabával. Mindketten edzők Új-Zélandon, János egy déli csapatnál, Csaba pedig az északi szigeten, Aucklandben. Kaptam egy ajánlatot, hogy a nyári bajnoki szünet alatt játsszak itt. Emellett edzősködöm a kisebb korosztályoknál, ami azért is fontos, mert a pályafutásom után edzőként szeretnék dolgozni” – idézi a dvtk-eu Tóth Adriánt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik