Jégkorong: Egyedül hagytuk a kapusainkat, ez a legdühítőbb – Vas János

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.15. 19:27
Nem sikerült győzelemmel elhagyni Lörenskogot a magyar jégkorong-válogatottnak, miután a norvégiai EIHC-torna utolsó napján 8–1-es vereséget szenvedett a fehéroroszoktól. A mérkőzés után Vas János, Erdély Csanád és Vokla Roland értékelt az NSO Tv-nek. 





„Abszolút benne volt a norvégok elleni meccs a lábakban – mondta Erdély Csanád. Mindenkin érezhető volt a fáradtság, főleg azokon, akik már a harmadik meccsüket játszották. De ez jó erőpróba volt, hiszen a világbajnokságon is fogunk játszani esti meccs után délután egy óráit. Mindenképpen jó tapasztalat volt.”

A csapatkapitány, Vas János így vélekedett a mérkőzésről: „Nem lehet kifogás, hogy a kevés pihenő után fáradtabbak voltunk, a fehéroroszok is három mérkőzést játszottak három nap alatt. Nagyon eltértünk a játékunktól, buta hibákból elég sok gólt kaptunk. A legdühítőbb, hogy a jól védő kapusainkat egyedül hagytuk.”

„Valóban nem sokat tudtunk pihenni, a késői meccs miatt valószínűleg mindenki későn tudott lefeküdni – vallotta be Vokla Roland. – Az első harmadik és a második elején még tudtunk dominálni, de aztán fejben és testben is elfáradtunk.”

JÉGKORONG
NÉGY NEMZET TORNA, LÖRENSKOG
FEHÉROROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 8–1
(0–1, 6–0, 2–0)
Lörenskog
.Vezette:Holm, Linde, G. Jonsson, Naperotti (svédek)
FEHÉROROSZORSZÁG:Oszpikov,Kriszkin, Horomando – Vorobej, Antonov – Gotovec, Bokun(1)– Usztyinenko(1), Litvinov1 –Kiszli(1), Remezov1 (1), Gyemkov1(1)– A. Maljavko, Bojarcsuk, Sz. Maljavko – Parfejevec1,Belevics, Sztefanovics2– Fejoktyiszov1 (1), Bovbel, Gavrusz1 (2). Szövetségi kapitány:Andrej Szidorenko
MAGYARORSZÁG:
Hetényi Z. (Vay) – Pozsgai, Stipsicz – Szirányi B., Láday – Szabó Dániel, Vokla – Gőz1,Varga A. – Becze T., Sarauer, Erdély Cs. – Sárpátki, Vas J., Somogyi – Terbócs(1),Benk, Németh A.(1)– Szabó K., Reisz, Miskolczi. Szövetségi kapitány:Jarmo Tolvanen
Kiállítások:
16, ill. 14 perc
Kapura lövések:
53–30

A másik mérkőzésen:Norvégia–Franciaország, 16 óra

AZ ÁLLÁS
1. Norvégia229–3 +66
2. Franciaország224–0 +46
3. Fehéroroszország3129–8 +1
3
4. MAGYARORSZÁG33
3–14–110
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik