Jégkorong: csúszik az Alba Aréna építése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.17. 11:40
null
Az Alba Aréna legutóbbi látványterve (Fotó: szekesfehervar.hu)
Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András Facebook-bejegyzése alapján „máskor és máshogy” épülhet meg a Fehérvár AV19 otthonának is szánt multifunkcionális csarnok, miután a kormány nemet mondott a „megnövekedett költségigény teljesítésére”. A 2013 óta napirenden tartott, azóta nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűnek minősített beruházás keretében a legutóbbi, október 9-i hír szerint az arénát a Market Zrt. 18 hónap alatt 25.75 milliárd forintért húzta volna fel.

A fehérvári jégkorongcsapat tervezett új otthonául szolgáló multifunkcionális jég- és rendezvénycsarnok az eredeti tervek szerint másfél éven belül készülhetett volna el. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán tett ígéretet, csupán a projekt elhalasztásáról van szó.

„2010 óta, mióta bizalmat kaptunk a székesfehérvári emberektől ennek a gyönyörű városnak az irányítására, a jogszabályok betartásával, tisztességesen, a legnagyobb gonddal jártunk el, felelősen bánva a közpénzzel, nyugodt lelkiismerettel nézve az emberek szemébe. Így fogunk eljárni a jövőben is, még akkor is, ha így ezek az egyébként szükséges beruházások sajnos késedelmet szenvednek. Megértjük tehát a kormány döntését. Székesfehérvárnak természetesen továbbra is kiemelten fontosak azok a beruházások, amelyeket az MVP tartalmaz. A kormánnyal megkötött megállapodás hatályban van és a kórházfejlesztés második üteme, a középiskolai campus, valamint a rendezvénycsarnok is meg fognak valósulni. De olyan időben, amikor garantálható, hogy az építőipar tisztességes verseny után, megfelelő minőségben és vállalható árakon képes megvalósítani ezeket a beruházásokat" – jelentette ki Székesfehérvár polgármestere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik