Jégkorong: az olasz, a kazah és a dél-koreai együttes jön novemberben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.05. 18:34
Címkék
Az olasz, a kazah és a dél-koreai együttes lesz a magyar jégkorong-válogatott ellenfele novemberben a budapesti felkészülési tornán.

A világelitbe a budapesti világbajnokságon feljutott olaszok mellett két jövő évi vb-rivális érkezik: a már idén is vetélytárs, a 2019-es tornán házigazda kazahok mellett az „A-csoportból” kiesett dél-koreaiak.

A magyar szövetség (MJSZ) honlapjának beszámolója kiemelte, a korábbi évekkel ellentétben idén a decemberi szünetet is kihasználja a válogatott, amely a hónap közepén Norvégiába utazik, ahol a házigazdák mellett a jövő évi vb-ellenfél fehéroroszokkal, valamint a franciákkal találkozik.

A korábbi esztendőkhöz hasonlóan februárban idegenben szerepel a nemzeti együttes, február 4. és 10. között a vb-rivális Szlovénia rendez felkészülési tornát, amelyre a magyar csapat mellett a fehéroroszok és az olaszok is utaznak.

A magyar válogatott így a jövő évi divízió 1/A vb mezőnyéből négy gárdával is megmérkőzik, csak a litvánokkal nem csap össze, ugyanakkor az elitből hosszú idő után kiesett fehéroroszokkal kétszer is, továbbá a stabil A-csoportos Norvégia és Franciaország is ellenfél lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik