Jégkorong: amerikai csatárral erősített a Fehérvár AV19

Vágólapra másolva!
2020.08.16. 09:12
null
Colton Hargrove ősztől a Fehérvárt erősíti (Fotó: Getty Images)
Új igazolásról számolt be az immár ICEHL néven ismert osztrák jégkorong-bajnokságban szereplő Hydro Fehérvár AV19 vezetősége: Bolzanóból amerikai támadó, Colton Hargrove érkezik Székesfehérvárra.

Szeptembertől új támadóval ismerkedhetnek a Hydro Fehérvár AV19 szurkolói: a következő idényre Bolzanóból érkezik az amerikai Colton Hargrove. A 28 esztendős balszélső 2019-ig a tengerentúlon játszott, négy AHL-idényt (a Providence Bruins, majd a Texas Stars csapatánál) követően érkezett Európába, az olaszországi HC Bolzanóhoz. Hargrove a csonka idényben 50 mérkőzésen 8 gólt lőtt és 27 gólpasszt adott, ezzel a házi pontlista második helyét szerezte meg az olasz-kanadai Anthony Bardaro mögött.

Az amerikai játékos a váltásról annyit árult el, hogy döntése előtt sokat beszélgetett a vezetőedző Antti Karhulával és a csapat általános igazgatójával, Szélig Viktorral.

„Úgy láttam, mindketten célként tűzték ki, hogy a klub és a csapat egyaránt előrelépjen, ehhez pedig az öltözőt olyan sikerorientált és jó vezetői képességekkel rendelkező játékosokkal szeretnék megtölteni, akik segíthetnek abban, hogy a csapat a lehető legjobb eredményt érje el”      – mondta Hargrove.

Az amerikai ellenfélként is élvezte a Raktár utcai hangulatot, az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok légkörét, így nagyon várja már, hogy a hazai szurkolók előtt fehérvári játékosként léphessen jégre.

„Mindig élveztem a Fehérvár elleni mérkőzéseket. A szurkolók közel vannak a pályához, így nagyon intenzív az élmény játékosként. Bízom benne, hogy a következő idényben is hasonló katlanhangulat vár, immár hazai játékosként!” – mondta Colton Hargrove.

„Hargrove erős, erőszakos, tipikus erőcsatár, aki a játékosokkal való fizikai kontaktusban és az ellenfél kapuja előtt sem jön zavarba. A tavalyi volt az első szezonja Európában, biztosra vehető, hogy elsősorban a gólszerzés terén jobban fog teljesíteni. Huszonnyolc éves, felszálló ágban lévő játékos, aki remek AHL-es múlttal rendelkezik” – fogalmazott Szélig Viktor, a Hydro Fehérvár AV19 általános igazgatója     

A Hydro Fehérvár AV19 csapatában jelenleg az alábbi játékosoknak van szerződésük a 2020–2021-es idényre:
Kapusok:  
Mike Ouzas, Kornakker Dániel
Hátvédek: 
Mike Caruso, Stipsicz Bence, Tim Campbell, Paul Geiger, Szabó Dániel, Szabó Bence
Támadók:  
Andrew Sarauer, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Erdély Csanád, Mihály Ákos, Hári János, Bartalis István, Szita Donát, Anze Kuralt, Alex Petan, Toni Kähkönen, Colton Hargrove

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik