Jégkorong: a világ négy legjobb csapata közé vágyik a német válogatott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.06. 12:10
null
Leon Draisaitl az NHL-ben is remekel (Fotó: AFP)
A világ négy legjobb csapata közé vágyik a német jégkorong-válogatott, és Toni Söderholm szövetségi kapitány szerint játékosai bárkit képesek legyőzni.


A sportbuzzer német szakportálnak nyilatkozó svéd szakember elmondta, már a közelmúltban is voltak szép eredményeik, például a legutóbbi, 2018-as téli olimpia, amelyen a gárda döntőt vívott, és a menetelés során legyőzte a kanadai, illetve a svéd válogatottat.

Szerinte ezekre az eredményekre lehet alapozni, illetve van egy világsztárjuk,Leon Draisaitl, aki jelenleg vezeti az észak-amerikai profiliga, az NHL pontlistáját, és a három legjobb csatár közé tartozik a világon. Ha az Edmonton Oilers támadója tud szerepelni a nemzeti csapatban, akkor az további lökést adhat.

Söderholm fontosnak tartja, hogy a siker érdekében változatlanul működjön együtt a szövetség, a német profiliga (DEL), valamint a klubok és szakemberek is.

„Nem számít, ki az ellenfél, kicsi vagy nagy. Mindig van esélyünk nyerni. Mindig" – fogalmazott a németek szövetségi kapitánya, aki nagyon sajnálja, hogy a koronavírus-járvány miatt idén nem rendezhetnek világbajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik