Jégkorong: a magyar konyha hiányzik leginkább Amerikában Papp Kristófnak

Vágólapra másolva!
2020.02.11. 18:40
Papp Kristóf körül zajlanak mostanában az események. A kilenc éve az Egyesült Államokban élő, 18 éves jégkorongozó először felkerült az NHL idei előzetes draftlistájára, majd klubot váltott a tengerentúli juniorbajnokság, az USHL-en belül, s meghívást kapott a magyar jégkorong-válogatottba is. Sőt, a Nottinghamban sikerrel megvívott olimpiai előselejtezőn megszerezte élete első gólját a felnőttek között.

Az interjút még az előtt vettük fel vele, hogy a román válogatott elleni meccsen betalált volna, de már akkor is arról beszélt, hatalmas élményt jelent neki, hogy az észtek elleni győzelem után a magyar jégkorong-válogatott tagjaként hallgathatta a magyar himnuszt. Ráadásul, olyan hokisokkal játszhatott együtt, akiket gyerekként a lelátóról vagy a tévében nézett.

Videónkban elmondja, mennyire sikerült beilleszkednie a Nottinghamban eltöltött napok alatt a csapatba, ki adott neki tanácsokat, s azt is elárulja, hogyan tudta meg, hogy Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány számít rá.

„NAGYON KÖZEL VAN AHHOZ, HOGY BEKERÜLJÖN A VB-KERETBE”
„Az észtek elleni első mérkőzésen nagyon ideges volt, nem igazán tudta, mit kellene csinálnia a jégen. De aztán elbeszélgettünk vele, a román válogatott ellen már remekül hokizott, és a britek ellen is azt játszotta, amit tud. Még nagyon fiatal, de azért volt itt a válogatottban, mert megvannak az ehhez szükséges képességei. Sőt, tudta is használni az erősségeit, és ezt nagyon jó volt látni. Nagyon közel van ahhoz, hogy megtegye az utolsó lépést a világbajnoki keret felé!” – mondta róla Jarmo Tolvanen.

Beszél arról is, hogyan került ki kilencévesen az Egyesült Államokba, hogyan élte meg a wisconsini Madison Capitolsnál töltött időszakot, amikor a csapat húzóembereként rengeteg jégidőt kapott, csapatkapitányként pedig igyekezett magával húzni a többieket is, hogy többet edzenek a jobb eredmény érdekében.

Természetesen szóba kerül, hogy mennyit változott az élete, mióta az iowai Des Moines Buccaneersben hokizik, s mennyit foglalkozik azzal, hogy a 143. helyre rangsorolták az NHL előzetes draftlistáján.

Papp Kristóf ránézésre igazi amerikai srácnak tűnik, és szereti is az ottani kultúrát, néhány dolog azért nagyon hiányzik neki a magyarországi életből.

„Leginkább a magyar ételek hiányoznak, azokat sokkal jobban szeretem. Próbálnak kint rántásokat készíteni, de hát közel nincs az itthonihoz... A budapesti, nagyvárosi élet is tetszik, az kint nincs, de ott meg már tizenhat éves korom óta vezetek. Amerikában nagyon kedves mindenki, befogadóak, Kaliforniában, ahol először éltem, nagyon boldogok az emberek, Szóval, mindegyiknek megvan a jobbik és a rosszabbik oldala is.”

NÉZZE VISSZA PAPP KRISTÓF ELSŐ VÁLOGATOTT GÓLJÁT!

PAPP KRISTÓF ÍGY ÉLTE MEG, HOGY GÓLT SZERZETT A VÁLOGATOTTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik