Jégkorong: a lengyeleket is legyőzte a magyar válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.18. 21:21
null
A remek harmadik harmad újabb győzelmet ért Katowicéban (Fotó: Facebook/Magyar Jégkorong)
A magyar jégkorong-válogatott Olaszország után Lengyelországot is legyőzte a katowicei Négy Nemzet Tornáján, így a százszázalékos Kazahsztán mögött a második helyen zárta a felkészülési tornát.

A magyar válogatott a mérkőzés elején az emberhátrányos védekezést gyakorolhatta, az első harmadban három magyar kiállítás is volt, miközben a lengyelek megúszták. Ezeket még kivédekezte Jarmo Tolvanen együttese, ám a második harmad elején a Garát Péter és Kiss Dániel kiküldéséből eredő kettős emberhátrány túl sok lett.

A lengyelek tíz percig vezettek, Odnoga Mátyás a 34. percben egyenlített. A hazaiak szinte azonnal válaszoltak, a záró húsz percet hátrányból várta a magyar csapat, amely mezőnyben egyáltalán nem maradt el riválisától, sőt, a harmadik harmadban – egyenlő feltételek mellett, azaz 4-4 kiállításperccel végigjátszva a periódust – kijött a magyar fölény. Sofron egyenlítő gólja után az 56. percben Magosi Bálint döntötte el a találkozót.

A magyar csapat az olaszokat is legyőző Kazahsztán mögött második lett a négy nemzet tornáján.

A világbajnokságon a világelitből kieső Olaszország és Szlovénia, a feljutó Nagy-Britannia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyarok ellenfele április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában. Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

JÉGKORONG
NÉGY NEMZET TORNÁJA, KATOWICE
MAGYARORSZÁG
–LENGYELORSZÁG 3–2 (0–0, 1–2, 2–0)
MAGYARORSZÁG:
Rajna – Kovács B., Szabó D. – Láda B., Garát (1) – Pozsgai, Nagy N. – Varga A., Kiss D.; Sofron 1, B. Orban, Bodó – Magosi B. 1, Miskolczi, Galanisz – Odnoga 1, Erdély, Sárpátki – Vincze P., Reisz, Pavuk. Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
LENGYELORSZÁG:
Raszka – Pociecha, Ciura – Tomasik, Rompkowski – Kruczek, Wanacki – Gorny, Jaskiewicz; Witecki, Kolusz, Zapala – Malasinski 1, Wronka, Fraszko – Kapica 1, Dziubinski, Urbanowicz – Sawicki, Komorski, Neupauer. Szövetségi kapitány: Ted Nolan
MESTERMÉRLEG

Jarmo Tolvanen:
– Kétszer is egyenlítettünk, majd nyertünk a hazai csapat ellen, remek karaktert mutatott a csapat. A kulcs ezúttal a hátrányos védekezésünk volt. Túl sok kiállítást szedtünk össze, és ez nemcsak a bírók miatt volt. Összességében nagyon hasznos torna volt, sokat tudtuk gyakorolni a játékrendszerünket, és jó volt együtt látni a srácokat.
Ted Nolan:
– Három kemény meccset játszottunk, mindhárom szorosan alakult. Tanulási fázisban vagyunk: vezettünk kettő-egyre, mégis hagytuk a magyaroknak, hogy megfordítsák a meccset. Ezekből okulnunk kell, hogy a világbajnokságon ilyen már ne fordulhasson elő.

A MÁSIK VASÁRNAPI MÉRKŐZÉSEN
Kazahsztán–Olaszország 1–0

A torna végeredménye:
1. Kazahsztán 3 győzelem/0 vereség (9–3)
2. Magyarország 2/1 (9–8)
3. Olaszország 1/2 (3–6)
4. Lengyelország 0/3 (4–8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik