Jégkorong: a kitzbüheli mészárlásban meggyilkoltak egy hokikapust

Vágólapra másolva!
2019.10.07. 11:52
null
Florian Janny (1994–2019) (Fotó: tt.com)
Az MTI beszámolója szerint vasárnap hajnalban az ausztriai Kitzbühel városában egy 25 éves férfi megölte volt barátnőjét, annak új barátját, a 19 éves lány szüleit és testvérét is, majd reggel a rendőrségen feladta magát. Osztrák lapok úgy tudják, az új barát a jégkorong Alpesi Ligában az EC Kitzbühel színeiben éppen szombaton este bemutatkozó 24 éves kapus, Florian Janny volt.

Janny a szamárlétrát a linzi hokiakadémián járta végig, ahol együtt nevelkedett két magyar utánpótlás-válogatott kapussal, a most a Vasasnál védő Tóth Balázzsal, és a Linz szintén az Alpesi Ligában szereplő második csapatánál védő Halász Bénivel is.

Janny a 2016–2017-es idényben mutatkozott be az EBEL-ben a Linznél, a következő két idényben összesen 21 mérkőzésen kapott lehetőséget az osztrák bázisú ligában, s háromszor is védett a Fehérvár AV19 ellen.

A linzi nevelőegyesületét tavaly elhagyó Janny augusztusban igazolt az Alpesi Ligában szereplő EC Kitzbühelhez, amelyben éppen szombat este lépett jégre először: élete utolsó meccsén az olasz Asagio ellen csereként a második harmad elején kapott lehetőséget, a hátra lévő 40 percben 19 lövésből 18-at hárított, ám 2–1-es vereséggel mutatkozott be.

Vasárnap Kitzbühel polgármestere, Klaus Winkler „megdöbbentő és felfoghatatlan tragédiának” nevezte az öt ember életét követelő mészárlást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik