Jégkorong: a kapitány Benk András hosszabbított az UTE csapatával

Vágólapra másolva!
2020.05.19. 11:10
Meghosszabbította a szerződését a válogatott Benk András az UTE jégkorongcsapatával.

A lila-fehér klub hétfői tájékoztatása szerint a 32 esztendős csapatkapitány az eddigi négy újpesti szezonja alatt 189 pontot szerzett, azaz „teljesítette a meccs/pont átlagot, ami kiemelkedő mutató az Erste Ligában”.

A 2006 óta válogatott csatár azt mondta, „nagyon sikeresnek” értékeli az Újpesten eltöltött négy évét, ugyanakkor legutóbb felemás évet zártak, melynek során voltak jobb és rosszabb periódusaik is.

A bajnokság befejezése után azonban egyértelműen úgy értékeltük, hogy a kiváló felfogású, de különböző karakterű játékosok igazi csapattá kovácsolódtak” – idézte az UTE keddi közleménye Benk Andrást, aki hozzátette, számára a szezon fénypontját jelentette a Dunaújváros elleni párharcuk, úgy értékelt: „fantasztikus érzés volt söpréssel bejutni a magyar bajnoki döntőbe”.

Sajnálom, hogy a vírus miatt csonka vége lett az idei kiírásnak, szerintem lett volna esélyünk fordítani a Ferencváros ellen” – jelentette ki Benk.

Az Erste Liga küzdelmeit március 11-én nyilvánította befejezettnek a hazai szövetség. Az elődöntős párharcok első meccsén a Ferencváros legyőzte az UTE-t, a következő találkozóra már nem került sor. A liga bajnoka megosztva a Ferencváros és a Csíkszereda lett, az UTE és a Gyergyói HK bronzérmet kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik