Jégkorong: a Fradi 0–2-ről fordított, mégis nagyon kikapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.26. 20:50
A jégkorong Erste Liga döntőjének első felvonásán a Csíkszereda idegenben 7–3-ra legyőzte a Ferencvárost, így elvette a zöld-fehérek pályaelőnyét.
A Csíkszereda fölényesen megnyerte a döntő első meccsét – GALÉRIÁNK A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG! (Fotó: Micheller Szilvia)
A Csíkszereda fölényesen megnyerte a döntő első meccsét – GALÉRIÁNK A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG! (Fotó: Micheller Szilvia)

 

Az alap- és a középszakaszt is élen záró Ferencváros a negyed- és az elődöntőt is négy mérkőzés alatt zavarta le, így rendkívül jó formában várta a felsőházban botladozó (nyolc meccsből ötöt elvesztő), majd az elődöntőben 0–2-ről fordító Csíkszeredát.

A két gárda idénybeli hat bajnoki találkozása is a zöld-fehérek sikerét vetítette előre, hiszen a Ferencváros háromszor is simán (7–3, 3–0, 5–2) nyert otthon a Csíkszereda ellen – az erdélyi együttes három szoros (7–6, 3–2, 5–4 – kettőt szétlövéssel) sikerrel tudott felelni.

No, ahogy az ezek után várható volt, a 7. percben már két góllal vezettek a vendégek... Előbb Becze Tihamér lépett ki és bombázott a jobb felsőbe, majd Radim Valchar növelte az előnyt (0–2).

Mielőtt nagyon aggódni kezdtek volna a hazai szurkolók, jött a szépítés: a nyolcadik perc végén Braden Walls kotorta közelről a kapuba a korongot (1–2). A nagy fölény nem hozott újabb gólt, nem úgy a második harmad eleji hazai roham: előbb Roczanov Dezső, majd Pavuk Attila talált be, így fordított a Fradi (3–2)!

Ez egyáltalán nem törte meg a Csíkszeredát, 12 másodperccel később Bíró Tamás Áron passza után Rafaj Attila szerencsétlen mozdulata után egyenlítettek a vendégek, majd 60 másodperccel később már újra vezettek, Gecse Hugó távoli lökete révén – újabb három perccel rá pedig már kettővel mentek Vitalij Sulakovnak köszönhetően (3–5)!

A záró felvonásban a csíkiak túlélték a hazai rohamokat, sőt, Papp Szabolcs bombájával újabb gólt szereztek, Walls találata magas bot miatt nem ért, míg a végén Részegh Tamás még az üres kapuba is betalált, így a csíkszeredaiak 7–3-as sikerrel elvették a pályaelőnyt a magyar bajnoktól.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
FTC-TELEKOM–SC CSÍKSZEREDA (romániai) 3–7 (1–2, 2–3, 0–2)
Pesterzsébet,
800 néző. V: Babic, Kincses, Muzsik, Árkovics G.
FTC: Arany (Pleszkán) – Jászai, Perrier – Sarcia, Hegyi Á. (2) – Rantanen, Karmeniemi – Boros, Pozsár – WALLS (2), Nagy G. (1), PAVUK 2 – Switzer, Tóth A., Tóth Richárd – Farkas L. (1), ROCZANOV 1, Tóth Gergő – Rafaj, Dósa, Hardi R. Edző: Fodor Szabolcs
CSÍKSZEREDA: Lundström – Bjelov, Papp Sz. 1 – Salló A., Gecse 1 – Farkas T., SULAKOV 1 (1) – Györfy – Taratuhin, Krasznolobodcev, Fodor Cs. – RÉSZEGH T. 1 (1), VALCHÁR 1 (1), ROKALY SZ. (4) – BECZE T. 1 (1), Bíró T. 1, Casaneanu (1) – Horváth L., Rokaly N. Edző: Václav Novák
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Kapura lövések: 31–28
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Csíkszereda javára
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:
– Az történt, hogy a Csíkszereda idejött, és százszázalékos intenzitással beleállt a meccsbe, miközben mi beragadtunk és csak próbáltuk felvenni a tempót. Sok volt ez a kilenc nap meccs nélkül... Az ellenfél gondolkodásban is gyorsabb volt és gyorsabban is játszott, átrohant rajtunk, míg mi olyan gyermeteg hibákat követtünk el, amilyenek eddig nem volt ránk jellemzők. Remélem, sikerül felvennünk a fordulatszámot, és szerdán egész más meccset játszunk.
Hozó Levente (másodedző): – Jóval nehezebb mérkőzés volt, mint amit az eredményjelző mutat. Nem esünk abba a hibába, hogy elbízzuk magunkat, ez a Fradi nagyon erős csapat, mi pedig még csak az első lépést tettük meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik