Jégkorong: 51-szeres magyar válogatottal erősített a DVTK

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.02.05. 17:44
Ötvenegyszeres magyar válogatott hátvéddel erősítette meg keretét a DVTK Jegesmedvék csapata. Kevin Wehrs – aki négy világbajnokságon is szerepelt a magyar nemzeti csapatban – a 2020–2021-es idény végéig szóló megállapodást írt alá, és csütörtökön már meg is érkezik Miskolcra – számolt be róla a dvtk.eu. 

„Nagyon örülök, hogy visszatérek Magyarországra, és hogy a DVTK Jegesmedvék játékosa lehetek – idézi a dvtk.eu Kevin Wehrs szavait. – Úgy gondolom, a klub nagyszerű jövő előtt áll, én pedig örülök, hogy ennek a részese lehetek. Korábban már többször játszottam Miskolcon ellenfélként, így tudom, hogy mire számíthatok. Alig várom, hogy találkozzak a csapattársakkal, és megkezdjük a közös munkát.„Nagyon örülök, hogy visszatérek Magyarországra, és hogy a DVTK Jegesmedvék játékosa lehetek – idézi a dvtk.eu Kevin Wehrs szavait. – Úgy gondolom, a klub nagyszerű jövő előtt áll, én pedig örülök, hogy ennek a részese lehetek. Korábban már többször játszottam Miskolcon ellenfélként, így tudom, hogy mire számíthatok. Alig várom, hogy találkozzak a csapattársakkal, és megkezdjük a közös munkát.

A Minnesota államban született Kevin Wehrs a profi pályafutását a Wayzata gimnáziumi csapatában kezdte meg, majd a Cedar Rapids Roughriders együttesénél folytatta az USHL-ben, ami Amerika első számú junior ligája. 2007-től kezdődően négy szezont játszott a Minnesota egyetemi csapatában. Ezt követően megkezdte az európai karrierjét, aminek első állomása Lillehammer volt. A 2012–2013-as idényt az Erste Ligában szereplő Corona Brasov csapatánál töltötte, ahol figyelemre méltó módon közel egy pont/meccs átlagot hozott. Egy újabb brassói szezont követően Székesfehérvárra igazolt és az EBEL-ben is kiemelkedő teljesítményt tudott nyújtani. Második fehérvári évadjában magyar állampolgár lett, így már a világbajnokságon is képviselni tudta a magyar színeket. Összesen 51 válogatott mérkőzésen és négy világbajnokságon szerepelt a címeres mezben.Fehérvárról távozva még két kiírásban játszott az EBEL-ben, majd a DEL2-be igazolt. Miskolcra az EV Landshut csapatától érkezik.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik