Hoki-vb: megtartotta az utolsó edzését a magyar válogatott – fotók

SZŰCS ANDRÁS, TUMBÁSZ HÉDI (Nur-Szultan)SZŰCS ANDRÁS, TUMBÁSZ HÉDI (Nur-Szultan)
Vágólapra másolva!
2019.05.05. 09:04
Már csak a többi eredményért szorítás, illetve a már feljutott házigazda, Kazahsztán elleni záró mérkőzésünk van hátra az idei, Nur-Szultanban rendezett divízió 1/A jégkorong-világbajnokságból. A magyar csapat helyi idő szerint vasárnap reggel megtartotta utolsó átmozgatását a Barisz Arenában, úgyhogy jöhet a drukkolás, számolgatás – és a torna vége.
AZ EDZÉSRŐL KÉSZÜLT GALÉRIÁHOZ KATT A KÉPRE! (Fotók: Tumbász Hédi)
AZ EDZÉSRŐL KÉSZÜLT GALÉRIÁHOZ KATT A KÉPRE! (Fotók: Tumbász Hédi)

 

Megtartotta utolsó átmozgató edzését az idei divízió 1/A-világbajnokságon a magyar válogatott – és nagyon reméljük, ezt jövőre sok követi majd, és ma nem esünk ki a divízió 1/B-be...

Ennek az egyetlen kérdésnek az eldöntése, a kieső megtalálása az utolsó feladata ennek a tornának, mert a házigazda Kazahsztán, valamint Fehéroroszország már az utolsó előtti játéknapon feljutott, Dél-Korea a tőlünk nézve kellemes „középmezőnyben” áll – a maradék három válogatott azonban egyaránt a kiesés elkerüléséért játszik ma. Szlovénia és Litvánia éppenséggel egymás ellen, és már ezen a korai meccsen eldőlhet a sorsunk: ha így lesz, az jót jelent – ha nem, akkor a zárómeccsen saját magunknak kell bizonyos mennyiségű pontot szereznünk a bentmaradáshoz.

Mindenesetre a csapatunk vasárnap reggel a Barisz Aréna centerpályáján gyakorolt egy utolsót, szinte teljes létszámban, habár azt tudjuk, hogy a csapatkapitány, Magosi Bálint a Litvánia elleni 4–1-es győzelem során a fejére kapott ütés miatt agyrázkódásos tüneteteket produkált, úgyhogy neki már akkor véget ért a vb. A legutóbb az eltiltását töltő Hári János ellenben visszatér az első sor közepére, így legalább négy teljes csatársorral játszhatunk az utolsó fordulóban.

...ami magyar idő szerint 8.30-kor kezdődött a Szlovénia–Litvánia mérkőzéssel: szurkolni már van miért.

BENT MARADUNK, HA...

Az alaptétel, hogy az utolsó fordulóban hoznunk kell Litvánia eredményét vagy legalább egy ponttal többet szerezni, mint Szlovénia. Bent maradunk a divízió 1/A-ban, ha:

– bármilyen formában nyerünk Kazahsztán ellen

– ha a ráadásban kikapunk Kazahsztántól, miután Litvánia bármilyen formában kikap vagy a rendes játékidőben győz Szlovénia ellen

– ha a rendes játékidőben kikapunk Kazahsztántól, de Szlovénia a rendes játékidőben nyer Litvánia ellen

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik