Hoki-vb: „Kellemetlenebb ellenfeleknek kell lennünk!”

SZŰCS ANDRÁS (Nur-Szultan)SZŰCS ANDRÁS (Nur-Szultan)
Vágólapra másolva!
2019.05.01. 12:13
Holnap nekiszaladunk a litvánoknak! – ígéri Bartalis István, a magyar jégkorong-válogatott rutinos játékosa, aki a divízió 1/A csoportos világbajnokságon szereplő csapatunk szerdai edzése után nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

 

– Milyen a hangulatuk?
– Felesleges már az előző mérkőzésekkel foglalkozni, hacsak annyira nem, hogy a Fehéroroszország elleni teljesítményünkből őrizzük meg a pozitívumokat. Hajszoljuk az első győzelmet, ha az meglenne, kacsintgathatnánk felfelé. Csakis meccsről-meccsre haladhatunk, és nem szabad rágódni a múlton, előre kell néznünk! Ma szabadnapunk van: edzettünk, regenerálódunk, pihenünk, holnap pedig játszunk.

– Mint a rutinos játékosok egyikének, korábbi csapatkapitánynak adódik plusz feladata?
– Gólokat kellene lőnünk… Eggyel nagyon nehéz nyerni. Nem szabad rágörcsölnünk, de keményebbnek kell lennünk a kapuk előtt, és akkor jönni fognak – nem a szép találatokat kell kergetnünk…

– Egy kis szerencse is kellene?
– Jobban oda kellene tennünk magunkat a kapu előterében: picit többször betörni, kellemetlenebb ellenfélnek lenni.

– Szerkezetileg rendben vagyunk?
– Ugyanazt tudom mondani: mennünk kell a kipattanókra, mert ilyenből tegnap is sok adódott, ám nem mi értünk oda. A Dél-Korea elleni meccshez képest teljesen más arcunkat mutattuk, sokkal magasabb szinten hokiztunk, de még több keménység kell, és akkor hatékonyabbá is válunk.

– Összesűrűsödött a divízió 1/A, sőt az elit vége: az, hogy holnap a harmadosztályból feljutóval játszunk, mit jelenthet ezután?
– Litvánia egyáltalán nem gyenge, nem is úgy állunk hozzá! Itt mindenki meg tud verni mindenkit, ők is csak négy-háromra kaptak ki Fehéroroszországtól az első napon, jó meccset játszottak. Ugyanakkor nekünk saját magunkra kell figyelnünk, a góljainkra és az első győzelmünkre koncentrálni.

– Egészségileg hogy van a csapat a hatvan-hetven-nyolcvan meccses szezon vége felé?
– Jól, újratöltődtünk, nem hiszem, hogy bárki túlzottan fáradt lenne. Persze, megterhelő a két nap, két mérkőzés, de ma pihenhetünk, holnap újult erővel mehetünk csatába.

– És a saját sérülései hogy vannak? Sérülésekkel terhelt idénye volt megint…
– Igen, az utóbbi években temérdek sérülésem volt, a legutóbbi öt évből egyik sem lehetett teljes. Ez inkább mentálisan fárasztó, mert augusztusban például végigcsináltam a felkészülést, erre kaptam egy korongot a fejembe. Ezt már elfelejtettem, viszont mindig jön valami más, és olyan már nem lesz, hogy százszázalékosan jól érezzem magam.

– Viszont kedden elevenebbnek tűnt, és persze más sorban is játszott.
– Több jégidőt kaptam, ennek köszönhetően jobban is ment.

– Mi maradt még a mából?
– Este lesz videoelemzésünk, megnézzük, mi működött jól és min kell javítani. Most délelőtt edzettünk, talán belefér egy csendes pihenő, mert tegnap a kései zárás miatt nem sokat aludtunk – mérkőzés után mindig nehéz elaludni –, aztán holnap nekiszaladunk a litvánoknak!

DIVÍZIÓ 1/A-VILÁGBAJNOKSÁG, NUR-SZULTAN (ASZTANA)
A MIEINK MÉRKŐZÉSEI
Április 29.:
Dél-Korea–Magyarország 5–1
Április 30.,
Fehéroroszország–Magyarország 3–1
Május 2.,
Litvánia, 8.30
Május 3.,
Szlovénia, 15.30
Május 5.,
Kazahsztán, 15.30
Az időpontok magyar idő szerint értendőek.

A VB ÁLLÁSA
1. Dél-Korea 2 2 10–4 +6 6
2. Fehéroroszország 2 2 7–4 +3 6
3. Kazahsztán 1 1 3–2 +1 3
4. Litvánia 1 1 3–4 –1 0
5. Szlovénia 2 2 5–8 –3 0
6. MAGYARORSZÁG 2 2 2–8 –6 0

A MAGYAR KERET
KAPUSOK:
Bálizs Bence (MAC Újbuda), Vay Ádám (DVTK Jegesmedvék)
HÁTVÉDEK:Macaulay Scott (MAC Újbuda), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (Tölzer Löwen – Németország)
CSATÁROK:Bartalis István (Schwenningen – Németország), Benk András (UTE), Bodó Christopher (MAC Újbuda), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Timra – Svédország), Hári János (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC Újbuda), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC Újbuda), Vas János (DVTK Jegesmedvék)
VÉSZKAPUS:Rajna Miklós (MAC Újbuda)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik