Hoki-vb: Hári Jánost egy meccsre eltiltották

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.02. 17:06
null
Holnap nem láthatjuk Hárit (elöl) a jégen (Fotó: Tumbász Hédi)
A Kazahsztánban zajló divízió 1/A-csoportos jégkorong-világbajnokságon szereplő magyar válogatott harmadik mérkőzésén, a Litvánia ellen 4–1-re megnyert találkozó végén Hári Jánost ötperces büntetéssel és végleges kizárással kiállították szúrásért. A vb fegyelmi bizottsága nem várt sokáig, hamar közölte: Hári Jánost egy meccsre eltiltotta kirívó sportszerűtlensége miatt.

Mindössze egy perc és negyven másodperc volt hátra a mérkőzésből, amikor a litván bekk, Nerius Alisauskas a semleges harmadban leütközte Hárit, aki dühből az ütőjével hasba szúrta az őt szabályosan szerelő litvánt.

A legutóbbi idényben a Fehérvár AV19-ben szereplő 26 éves csatár megmozdulása hangos felzúdulást váltott ki a lelátón ülő litván és semleges szurkolókból, s a játékvezetők között nem volt egy pillanatig sem kérdéses a kiállítás: ötperces büntetése mellett még egy kizárást is a nyakába varrtak.

A kizárás miatt összeült a világbajnokság fegyelmi bizottsága, amely a soron következő mérkőzéstől eltiltotta Hárit, vagyis nem játszhat pénteken Szlovénia ellen – egészen biztos, hogy a 27. életévét aznap betöltő csatár nem ilyen születésnapra vágyott.

Ezzel rögtön Hári lett a torna legtöbb kiállításpercet – 27-et – begyűjtő játékosa, s a második hely is a miénk a listán: Kevin Wehrs12 perccel követi Hárit. A tornán Hárié lett az a kétes dicsőség is, hogy ő az első, akit kizártak és az övé lett az első ötperces büntetés is.

HÁRI ELTILTÁST ÉRŐ SZABÁLYTALANSÁGA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik