Hoki-vb: Egyszerűbben kell hokiznunk, mert rossz a jég – Tolvanen

Vágólapra másolva!
2018.04.26. 10:35
null
Tolvanen kapitány szerint ez nem a magyarok napja volt (Fotó: Szabó Miklós)
A Budapesten zajló divízió 1/A világbajnokság harmadik fordulójának záró mérkőzésén a magyar válogatott 4–1-re kikapott a meccs előtt még nyeretlen Szlovéniától, és a csoport utolsó helyére esett vissza. A találkozó után a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Jarmo Tolvanen, a csapat legjobbjának választott kapusunk, Vay Ádám, valamint Galló Vilmos értékelte a mérkőzést.

 

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány szerint a mieink megint lassan kezdték a mérkőzést, a szlovénok viszont nagyon erősen indítottak.

„A szlovén válogatottnak jár a gratuláció, mert kiválóan játszott, pedig nehéz helyzetben kellett megtalálnia a megoldást. Sajnos mindez jó reakciót váltott ki. Kicsit hasonlított ez a meccsünk a korábbiakra: lassan kezdtünk, az ellenfél viszont nagyon jól, erősen. A második és a harmadik játékrészben fokozatosan javultunk, megvoltak a helyzeteink is ahhoz, hogy többször betaláljunk, ám sosem sikerült. Nem a mi napunk volt” – összegezte Tolvanen a második világbajnoki vereséget.

VAY ÁDÁM
„Annyira kellett koncentrálnom végig, annyira elfáradtam, hogy most hirtelen nem is nagyon emlékszem, mi minden történt a meccsen… Nem volt szerencsénk, nem pattantak be a helyzeteink, ez ilyen mérkőzés volt – el kell felejteni, és a maradék két meccsünkre koncentrálni. Ennél többet egyszerűen nem tudunk nyújtani, ennél jobban nem tudunk menni előre: mindenki kitette a szívét-lelkét, ez legközelebb remélhetőleg szerencsével is párosul.”

Kiemelte: játékosai hatvan percig koncentráltak, ezzel elégedett is lehet, ugyanakkor a jövőben jóval egyszerűbb jégkorongot szeretne látni a csapattól. Kitért a szlovénok elleni egyetlen gólunkat szerző Sebők Balázsra is.

„Balu láthatóan formába lendült, ugyanakkor sokkal egyszerűbben kell hokiznunk, mert rossz a jég, főleg a harmadok második felében. Több piszkos helyzetet kell teremtenünk, takarni a kilátást a kapus előtt, forgalmat csinálni a kapunál, és megszerezni a kipattanókat.”

A találkozót figyelő nézőknek olyan érzésük lehetett, hogy mindkét oldalon akadtak vitatható kiállítások, befújtak és elmaradtak egyaránt. A kapitány azt ugyan elárulta, mi volt a papíron, amit a vonalbírótól kapott Vay Ádám kiállításakor, ám ennél többet nem volt hajlandó beszélni a játékvezetők teljesítményéről.

„Csak azok mezszáma szerepelt a papíron, akik éppen a jégen voltak, amikor Vay két percet kapott. Közülük kellett kijelölnöm, hogy ki tölti le Vay Ádám büntetését. A bírók teljesítményét nem kommentálom” – fogalmazott diplomatikusan Tolvanen.

GALLÓ VILMOS
„Kicsit ellenünk dolgozott a jég, ugyanakkor tegyük hozzá, hogy a szlovénok alapvetően a mi hibáinkból szerezték a góljaikat. Nagyon bosszantó, hogy ilyen sok korongot adtunk el, és hogy ennyi helyzetet hagytunk kihasználatlanul – de ezzel már nem lehet mit kezdeni, a következő két meccsen be kell lőnünk az üres kapuinkat és a lehetőségeinket. A kipattanókkal, a kapusokat találó lövésekkel most már nem nagyon lehet mit csinálni, a legokosabb most tényleg az, hogy elfelejtjük ezeket a balszerencsés momentumokat, és kizárólag az előttünk álló feladatokra fókuszálunk. Én a szerencsében nem hiszek: harcosabban kell jégre mennünk, és akkor bemennek ezek a helyzetek! Most is nyernünk kellett volna, de ez a vereség még hátha belefért – innentől viszont egyértelmű, hogy nem hibázhatunk többet, roppant koncentráltan és keményen kell játszanunk a maradék két meccsünkön, hiszen az is nagyon erős ellenfelek ellen esedékes.”

DIVÍZIÓ 1/A JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG
3. FORDULÓ
SZLOVÉNIA–MAGYARORSZÁG 4–1 (1–0, 1–1, 2–0)
Budapest,
Papp László Budapest Sportaréna, 7460 néző. Vezette: Ingram (kanadai), Smetana (osztrák), Harrington (kanadai), Spur (cseh)
SZLOVÉNIA:
KROSELJ – MAGOVAC 1, Gregorc – Podlipnik, Kovacevic 1 – Vidmar, Kranjc – Pavlin – Drozg, Ticar, Sabolic – Verlic (1), URBAS 1, B. GOLICIC 1 (1) – KURALT (2), Music (1), Ograjensek (1) – Z. Pance, Hebar, Ropret – Basic. Szövetségi kapitány: Kari Savolainen
MAGYARORSZÁG:
VAY – Pozsgai, Stipsicz – Wehrs (1), Varga A. – Gőz, Garát – Szirányi B. – SEBŐK 1, Hári J. (1), Erdély – Galló V., Sarauer, Sofron – Nagy G., Vas J., Magosi B. – Kóger, Nagy K., Benk – Bodó. Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
Gólok.
6:57: Magovac (Music, Ograjensek, 1–0). 25:07: Sebők (Hári J., Wehrs – emberelőny, 1–1). 29:35: Urbas (B. Golicic, Verlic, 2–1). 56:06: B. Golicic (Kuralt, 3–1). 56:52: Kovacevic (Kuralt – üres kapu, 4–1)
Emberelőnyök: 5/0, ill. 5/1
Kiállításpercek: 14, ill 12 perc

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Kazahsztán 3 2 1 9– 4 +5 6
2. Olaszország 3 2 1 8– 4 +4 6
3. Nagy-Britannia 3 2 1 9–10 –1 6
4. Lengyelország 3 1 2 8–10 –2 3
5. Szlovénia 3 1 2 7– 8 –1 3
6. MAGYARORSZÁG 3 1 2 4– 9 –5 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik