Hoki-vb: az Egyesült Államoké a bronz, ismét legyőzte Kanadát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.20. 18:09
null
Bonino estében talált be (Fotó: AFP)
A Dániában zajló 82. jégkorong-világbajnokság utolsó előtti mérkőzésén az Egyesült Államok 4–1-re legyőzte Kanadát és ezzel megszerezte a harmadik helyet.

A csalódott csapatok csatáját rendezték a koppenhágai Royal Arénában, a két elődöntő vesztese találkozott, vagyis az Egyesült Államok és Kanada. A torna nyitómeccsét is a két tengerentúli válogatott vívta, akkor hosszabbítás után, szétlövéssel nyertek az amerikaiak 5–4-re.

Ezúttal már a rendes játékidőben eldöntötték a felek a mérkőzést: a jobban hajrázó USA két üres kapus gólt is ütött az utolsó percekben, így végül 4–1-es megérdemelt győzelmet aratott.

A gól nélküli első játékrész után a középső harmadban Chris Kreider találatára ugyan Marc-Edouard Vlasic révén még válaszolt Kanada, ám a záró harmadban, miután Nick Bonino révén hét perccel a vége előtt előnybe került az Egyesült Államok, a juharlevelesek kockáztattak és négy perccel a vége előtt levitték kapusukat.

Ezt kihasználva előbb Anders Lee talált be az üres kapuba, majd szűk másfél perccel a vége előtt Chris Kreider is, a második góljával beállítva a 4–1-es végeredményt.

Az amerikaiak nyolcadik alkalommal szereztek bronzérmet a világbajnokságok története során.

A torna döntőjét vasárnap 20.15-ös kezdéssel játssza a címvédő Svédország és Svájc.

JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, DÁNIA
BRONZMECCS
Egyesült Államok–Kanada 4–1
(0–0, 1–1, 3–0)

DÖNTŐ
20.15:
Svédország–Svájc

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik