Hoki-vb: a svédek elsöpörték az amerikaiakat az elődöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.19. 17:24
null
Hiába vetett be mindent az amerikai kapus, hatszor kapitulált (Fotó: AFP)
A Dániában zajló 82. jégkorong-világbajnokság első elődöntőjében a világbajnoki címvédő Svédország kiütéses, 6–0-s győzelmet aratott az Egyesült Államok fölött, és bejutott a vasárnap esti döntőbe.

Nagy múltú rangadónak számít a férfi jégkorongozóknál a Svédország–Egyesült Államok mérkőzés, ám amikor szombat délután a koppenhágai Royal Aréna jegén összecsaptak a felek, ebből a nagy múltból és a rangadóból nem sokat láthattunk viszont, a svédek ugyanis könnyed győzelmet arattak.

A gólok sorát az első harmadban Viktor Arvidsson nyitotta meg, és ugyan az első húsz perc után még csak 1–0 állt az eredményjelzőn, a második játékrészben a beindult a skandináv henger: előbb Magnus Paajarvi kanalazott a kapuba egy emberhátrányos ziccer utáni lecsorgót, majd Patrick Hornqvist használt ki egy remekül felépített emberelőnyös támadásvariációt, aztán mindössze 11 másodperccel később Mattias Janmark váltotta gólra Rickard Rakell kiugratását, 4–0-ra alakítva az állást a 31. percben.

A záró hármadban aztán megint Arvidsson volt eredményes üres kapura 9 perccel a vége előtt – az USA kockáztatott, és korán lehozta a kapusát, így 4–1 helyett 5–0 lett.

A 6–0-s végeredményt Adrian Kempe állította be, ezzel Svédország a 28. világbajnoki döntőjére készülhet, ráadásul 1992 után újra megvédheti a világbajnoki címét.

Az ellenfél kilétére a szombat esti Kanada–Svájc elődöntőben derül fény.

JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, DÁNIA
ELŐDÖNTŐ

Svédország–Egyesült Államok 6–0 (1–0, 3–0, 2–0)

KÉSŐBB
19.15:
Kanada–Svájc

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik