Hoki-vb: a csapat megköszönte a szurkolóknak a támogatást – galéria

SZŰCS ANDRÁS, TUMBÁSZ HÉDI (Nur-Szultan)SZŰCS ANDRÁS, TUMBÁSZ HÉDI (Nur-Szultan)
Vágólapra másolva!
2019.05.02. 13:12
A Litvánia felett aratott 4–1-es győzelem után megejtette éves látogatását a világbajnokság szurkolói zónájában a magyar férfiválogatott, hogy megköszönje a Nur-Szultanba is elzarándokoló drukkerek fáradhatatlan támogatását.
GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

Minden évben, minden világbajnokságon bevett szokás, legalábbis a mieinknél, hogy a csapat egyszer kilátogat a drukkerfaluba, hogy szemtől szemben is megköszönje a világ legjobb szurkolótáborának a támogatását. Erre a köszönetnyilvánításra az idei, Nur-Szultanban zajló divízió 1/A-vb-n csütörtökön került sor. Az összejövetel mindig vidám hangulatán nyilván tovább javított a tény, hogy a magyar férfiválogatott előtte 4–1-re győzött Litvánia ellen, a harmadik fordulóban az első győzelmét aratva a héten.

A levezetés és a zuhany után a csapat tehát átsétált a Barisz Arénából a hatsávos főút túloldalán kialakított szurkolói zónába, ahol a színpadra felsorakozva köszöntötte a drukkereket, sálakat osztott ki, fotózkodott és némi ünneplésbe burkolózva megköszönte a kitartó támogatást.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, nemcsak a honfitársaink, hanem a világbajnokságra eljött/részt vevő többi ország néhány tagja is csatlakozott a dzsemborihoz: vagy csak tátotta a száját, hogy hazánktól négy időzónányira is otthon vagyunk, vagy be is állt a sorba. Akad például olyan helyi, aki olyannyira belehabarodott a magyar hokiba, hogy piros-fehér-zöldre mázolt arccal sétálgat a huszárjelmezes meg nyuszifüles drukkereink között.

A jó hangulatú esemény persze hamar lepörgött, hiszen a szurkolóinkat várták a sörök és a további napi meccsek, a csapatunk pedig elvonult regenerálódni és felkészülni a holnapi, Szlovénia elleni újabb rangadóra.

DIVÍZIÓ 1/A-VILÁGBAJNOKSÁG, NUR-SZULTAN (ASZTANA)
MAGYARORSZÁG–LITVÁNIA 4–1 (2–1, 2–0, 0–0)
Nur-Szultan. Vezette:Hansen (norvég), Holm (svéd), Monnaie (belga), Nordlander
MAGYARORSZÁG: VAY
Stipsicz (1), Szabó D. – Wehrs (1), Varga A. – MACAULAY, POZSGAI – SZIRÁNYI B. (1)
ERDÉLY CS. 1, Hári J. (1), Galló V. – NAGY K. (1), BARTALIS 2 (1), SOFRON 1 – Nagy G., Vas J. (1), Magosi B. – Terbócs, Sarauer, Bodó – BENK
Mb. szövetségi kapitány: Majoross Gergely
LITVÁNIA: Armalis
Protcenko, Alisauskas – Domeika, Katulis – Gusevas, Krukovski – Rumsevicius
Zubrus, Bosas (1), Krakauskas – Baltrukonis, Verenis, Bogdziul – Cetvertak, Cizas, Gintautas – Misiuk, Kumeliauskas 1, Jagelavicius – Bendzius
Szövetségi kapitány: Daniel Lacroix
Nur-Szultan, 530 néző. Vezette: Hansen (norvég), Holm (svéd), Monnaie (belga), Nordlander (svéd)
Gólok. 8:42: Bartalis (Nagy K., Stipsicz, 1–0). 15:26:Bartalis (Szirányi B., Wehrs, 2–0). 18:59: Kumeliauskas (Bosas – emberelőny, 2–1). 26:14: Erdély Cs. (Vas J., Hári J. – ee., 3–1). 36:04: Sofron (Bartalis, 4–1)
Fegyelmi büntetés: végleges fegyelmi (Hári J.)
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Az volt a tervünk első része, hogy keményen kezdjünk, mert több volt a pihenőidőnk. Ez abszolút bejött. A második rész az lett volna, hogy mind a hatvan percet így töltsük, de ebbe már csúsztak hibák, ráadásul történtek olyasmik, amik könnyen lelökhettek volna minket az utunkról. A sormódosításaink beváltak. Az utolsó öt percben már eszünkbe jutott Szlovénia. A játékosoknak hatvan percig csak a mostani meccsre szabadott koncentrálni – mostantól mindannyian gondolhatunk Kopitarra is. Amikor legutóbb találkoztunk vele egy vb-n, akkor feljuthattunk volna
Daniel Lacroix: – Nagyon kemény meccset játszottunk. Találkoztunk már néhány kemény ellenféllel, de Magyarország ugyanilyen jónak bizonyult, kiválóan felkészült belőlünk. Mi kicsit fáradtnak tűntünk. Fiatal a keretünk, bízhatunk a lelkesedésben, de kevesebb mint huszonnégy órán belül kétszer játszottunk. Ezért hibáztunk többet.

AZ ÁLLÁS
1. Dél-Korea 2 2 10–4 +6 6
2. Fehéroroszország 2 2 7–4 +3 6
3. Kazahsztán 2 2 6–3 +3 6
4. MAGYARORSZÁG 3 1 2 6–9 –3 3
5. Szlovénia 2 2 5–8 –3 0
6. Litvánia 3 3 5–11 –6 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik