A cseh szövetség jelentette be, hogy Zábrodsky pénteken Svédországban halt meg. A korábbi kiváló hokis 1965 óta élt Stockholmban, miután emigrált a kommunista Csehszlovákiából. A center volt a csapatkapitánya annak a csehszlovák válogatottnak, amely 1947-ben fennállása első világbajnoki címét szerezte. Ez a gárda 1948-ban olimpiai és vb-második, majd 1949-ben újra világbajnok volt.

A „Nagy Főnök” becenévre hallgató Zabrodsky 94-szer szerepelt a válogatottban, és 158 gólt ütött. A csehszlovák élvonalban, az LTC Praha, a Sparta Praha és a Bohemians Praha színeiben összesen 306-szor volt eredményes. A nemzetközi szövetség 1997-ben a hírességek csarnokába választotta. A cseh hokis szakértők, egykori játékosok, edzők és játékvezetők között kiírt 1998-as szavazáson Dominik Hasek és Jaromír Jágr mögött a harmadik lett a XX. század legjobb cseh jégkorongozóinak listáján.

A legendás játékos nemcsak jégkorongozóként, hanem teniszezőként is a legjobbak közé tartozott hazájában: az 1940-es és 1950-es években összesen tízszer pályára lépett a csehszlovák Davis Kupa-válogatottban. Svédországi disszidálást követően jégkorongedzőként dolgozott a Leksand, a Rögle és a Djurgarden csapatánál.