Erste Liga: a MAC ötig jutott Miskolcon, elsőként választhat

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.11. 20:13
Az Újpest mindegyik mérkőzését elveszítette a jégkorong Erste Liga középszakaszában, a vasárnapi zárónapon öt góllal kikapott Dunaújvárosban. Az első helyről döntő csatában a MAC idegenben legyőzte a DVTK-t. A liga hétfői sajtótájékoztatóján a felsőház első három helyezettje sorrendben választ magának negyeddöntős ellenfelet az alsóház első négy csapata közül.

Az első helyről döntő csatában Pozsgai Tamás fórból szerzett góljával a 15. perc végén előnybe került a MAC (0–1), de a játékrész utolsó másodperceiben Magosi Bálint kettős emberelőnyből egyenlített (1–1).

Sőt, a 24. percben Colin Joe is gólra váltotta a létszámfölényt, így már a DVTK-nál volt az előny (2–1). Innentől viszont már nem volt kérdés, Scott Macaulay a 32. percben egyenlített, míg a harmad hajrájában Brance Orbán duplázott (2–4).

A záró felvonásban még Keegan Dansereau is eredményes volt, így a MAC 5–2-re nyert, és hétfőn a fővárosiak választhatnak elsőként ellenfelet.

Az alsóházban a fehérváriak kétgólos hátrányból legyőzték a bécsieket, így az osztrák gárda marad le a rájátszásról.


Sőt, a 24. percben Colin Joe is gólra váltotta a létszámfölényt, így már a DVTK-nál volt az előny (2–1). Innentől viszont már nem volt kérdés, Scott Macaulay a 32. percben egyenlített, míg a harmad hajrájában Brance Orbán duplázott (2–4).

A záró felvonásban még Keegan Dansereau is eredményes volt, így a MAC 5–2-re nyert, és hétfőn a fővárosiak választhatnak elsőként ellenfelet.

Az alsóházban a fehérváriak kétgólos hátrányból legyőzték a bécsieket, így az osztrák gárda marad le a rájátszásról.

JÉGKORONG EBEL
FELSŐHÁZ
DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK–UTE 5–0 (1–0, 1–0, 3–0)
Dunaújváros, 650 néző. V: Nagy A., Kókai, Kis-Király, Horváth T.
DAB: DUSCHEK – Skrypets, Mestyán (1) – Hüffner (1), Orbán A. (2) – Hruby, Lencsés – Azari (1), Odnoga 1, LÉRÁNT 1 (1) – BECZE (2), Nagy M. 1, Novotny – Nageler (1), TURCOTTE 2, Hári N. – Németh P., Borbás, Tanka. Edző: Jason Morgan
UTE: Márkus – Huba, Kiss D. – Varga A., Hegyi – Nagy M., Kovács A. – Kiss R., Turbucz – Benk, Caladi, Kovács Cs. – Sikorcin, Frolik, Ropret – Nemes, Sági, Pápa – Dósa, Schmál, Pichler-Balássy. Edző: Szilassy Zoltán
Kiállítások: 12, ill. 20 perc
MESTERMÉRLEG
Jason Morgan: –
Remekül zártuk ezt a nagyszerű alap- és középszakaszt, a fiúk megérdemelték a győzelmet. Amióta itt vagyok, Újvárosban, nagyon keményen dolgoztak. Az első harmadban nem volt sok energia a csapatban, gyengén kezdtünk, de a második periódusra sikerült ritmust váltani. Az utolsó harmadra frusztrált lett az Újpest, és sikerült biztossá tennünk a győzelmet.
Szilassy Zoltán: – Az első két harmadban jóval több helyzetet dolgoztunk ki, mint a hazaiak, de sajnos kihagytuk ezeket, nem úgy a DAB a sajátjait. Ezt követően futottunk az eredmény után. A kapott öt gól ellenére elégedett vagyok fiatal kapusunkkal, Márkus Leventével. A végjátékban a kapott gólok ellenére láttam már olyan momentumokat, amelyek biztatóak lehetnek az folytatásban. A középszakasz sajnos nem úgy alakult, ahogy elképzeltem, lehet, hogy túl kemény alapozást végeztünk, de ez majd a rájátszásban kiderül.

DVTK JEGESMEDVÉK–MAC BUDAPEST 2–5 (1–1, 1–3, 0–1)
Miskolc, 1900
néző. V: Halassy, Soós D., Muzsik, Váczi
DVTK: Adorján – Kiss-Rusk, Leppanen – Láda B., Rantanen – Joe 1, Vojtkó – Bernáth – MAGOSI B. 1 (1), Miskolczi, Berta – Pavuk, Sakaris, Vas – Hajós, KULMALA (2), Tóth A. – Tóth Gergő, Köllő, Albert T. Edző: Mikael Tisell
MAC: BÁLIZS – Pozsgai 1, Macaulay 1 – Dudas, Cunningham (1) – Garát, Kovács B. – Tóth R., Vokla – Klempa (1), Mansson, DANSEREAU 1 (1) – BODÓ (2), BROWN (3), ORBAN B. 2 – Terbócs, Nagy K., Somogyi (1) – Tóth Gergely, Majoross B., Keresztury. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 8+10 perc fegyelmi (Pavuk), ill. 10 perc
MESTERMÉRLEG
Mikael Tisell:
– A lényeget kár szépíteni, nem sikerült nekünk ez a mérkőzés. Különösen a második felvonás végét rontottuk el, és kerültünk nagy hátrányba. Ennek ellenére nem adtuk fel a csatát, de a várva várt fordulatot nem tudtuk elérni.
Majoross Gergely: – Szinte mindent sikerült megvalósítanunk az elképzeléseinkből ezen a találkozón. Nagyon kevés lehetőséget adtunk a Jegesmedvéknek, ráadásul kiválóan működött az emberelőnyös és az emberhátrányos helyzetben is a játékunk. Kitűnően védett a kapusunk is, és ez a jégkorongban mindig nagyon fontos.

 

A FELSŐHÁZ VÉGEREDMÉNYE
1. MAC Budapest 6 5 1 30–18 +12 17
2. DVTK Jegesmedvék 6 4 2 28–15 +13 16
3. Dunaújvárosi Acélbikák 6 3 3 25–22 +3 10
4. Újpest 6 6 12–40 –28 0

A DVTK 4, a MAC 2, míg a Dunaújváros 1 bónuszponttal kezdte meg a középszakaszt.

ALSÓHÁZ
SC CSÍKSZEREDA (romániai)–CORONA BRASOV (romániai) 2–4 (1–1, 1–1, 0–2)
Csíkszereda, 1500 néző. V: Gergely, Máthé, Fehér, Crisan (romániaiak)
CSÍKSZEREDA: Onodi – Belov, Papp Sz. 1 – Farkas T., Flinta B. – Gecse, Salló – Antal N., Györfy
Casaneanu, FODOR CS. 1 (1), VALCHAR (2) – Fabus, Golovin, Rokaly Sz. – Antal Zs. (1), Bíró T., Molnár Zoltán – Egyed R., Rokaly N., Sándor Z. Edző: Leo Gudas
BRASSÓ: Tőke – JEMELJANYENKO (1), Bíró O. – SIROKOVS 1, Mihály E. – Bors H., Imecs – Mátyás, Csíki – Zabludovszkij 1, Péter Zs., Gliga (1) – TRANCA 1 (1), Vasile, KNJAZOV 1 (1) – Molnár Zsombor (1), Bíró M. (1), Gajdó – Balázs Zs. Edző: Július Pénzes
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
MESTERMÉRLEG
Hozó Levente (másodedző): – Ugyan tét nélküli meccs volt, de szerettünk volna nyerni. Sok apró hibát követtünk el, amelyek miatt ez nem sikerült. A rájátszásban a játék minden elemében javulnunk kell, mert ez így kevés lesz.
Strenk Hunor (másodedző): – Remek győzelmi szériában vagyunk, nem akartuk, hogy megszakadjon. Már pihentettük néhány játékosunkat a rájátszásra, de akik most lehetőséget kaptak, mind bizonyítani tudtak. Jó látni, hogy két jó kapusunk van, és lehet rájuk támaszkodni, illetve az utánpótlás-játékosaink is megállták a helyüket!

VIENNA CAPITALS II (osztrák)–FEHÉRVÁRI TITÁNOK 2–3 (1–0, 1–1, 0–2)
Bécs, 222
néző. V: Németh M., Varjú, Pálkövi, Berger
VIENNA: Sidor – Kuqali, Wolf – Kruckovyc, Piff – PELZ 1, Steibl – Leitner, Rohm (1) – Karitnig, A. Maxa, Szabad – Maurer, Vendis, YLITALO 1 – Ranftl, SCHLÖGL, Thalhammer (1) – Artner (1), Janisch, Schönwetter. Edző: Christian Dolezal
FEHÉRVÁR: Kornakker – Vehmanen, Imre P. – Reiter A. 1, Szabó B. (1) – Láday (1), Szaller – Sándor F., Erdei – SCHOENMAKERS (1), Ainsworth, Antilla – Részegh, SZITA 1 (1), PÉTER B. 1 – Vizi (1), Mazzag, Hamvai – Varga B., Kiss Zs. (1), Kiss P. Edző: Kóger István
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
MESTERMÉRLEG
Christian Dolezal:
– Az első tíz percben tetszett a játékunk, jók voltunk, domináltunk, jól korcsolyáztunk, harcoltunk. Aztán valamiért ez alábbhagyott, és hátrányba kerültünk. Ezután már egyáltalán nem tetszett, amit láttam.
Kóger István: – Nagyon rossz egy minden eldöntő meccsen szerencsétlen góllal már az elején hátrányba kerülni, ez meg is fogta a csapatot. Próbáltunk sokat lőni, de a Vienna jól zárt, egy kontrából megkaptuk a másodikat. Eztán viszont átvettük az irányítást, gyors kontragólunk után csak az volt a kérdés, mikor tudunk egyenlíteni. Tartottam tőle, hogy hosszabbítás lesz, de egy vegyes sor az utolsó percben eredményes tudott lenni. A kiírás fintora, hogy az alapszakaszban 30 ponttal többet szereztünk, mégis így kell eldőlnie a rájátszásba jutásnak...

AZ ALSÓHÁZ VÉGEREDMÉNYE
1. Corona Brasov 8 7 1 37–11 +26 24
2. Csíkszereda 8 4 4 30–28 +2 16
3. Ferencváros 8 3 1 4 24–31 –7 12
4. Fehérvári Titánok 8 3 5 27–31 –4 9
5. Vienna Capitals II 8 2 6 17–34 –17 6

A Csíkszereda 4, a Ferencváros 2, a Brassó 1 bónuszponttal kezdte meg a középszakaszt, amelynek végén a sereghajtó számára véget ért az idény, a többiek a negyeddöntőbe jutottak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik