Erste Liga: négy gólt szerezve nyert a DEAC és a Brassó

Vágólapra másolva!
2020.10.02. 21:36
null
A DEAC néggyel válaszolt a Gyergyói HK vezető góljára (Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló)
A Debrecen házigazdaként, a Brassó vendégként nyert a jégkorong Erste Liga alapszakaszának pénteki játéknapján.

 

A debreceniek a Gyergyói HK ellen fordítottak 0–1-ről, és nyertek végül 4–1-re. A hazaiak első három gólja emberelőnyből született.

A brassóiak a 28. percben szereztek vezetést a Vasas otthonában, utóbbi a 47. percig tartotta egygólos hátrányát, utána azonban a vendégcsapat megsorozta a fővárosiakat.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, ALAPSZAKASZ
DEAC–GYERGYÓI HK (romániai) 4–1 (1–1, 2–0, 1–0)
Debrecen, 250
néző. V: Pálkövi Zs., Varjú, Vincze D., Vincze P. T.
DEAC: HETÉNYI Z. – KLOZ (1), Vokla – Filbrandt, Blake Orbán 1 – Sándor, Kiss R. (1) – Bogesics – Dalecky 1, Novotny, Izacky (1) – Mazzag, PESZTUNOV 1, KULESOV 1 (2) – Kiss P., Kozma F., Szűcs I. Edző: David Musial
Gyergyó: Cooke – Matheson 1, Raszulov (1) – Ferencz-Csibi, Jones – Góga, Kozma Zs. – Lázár, Nagy Cs. – Oulette, Koskiranta, Silló A. – Péter Zs., Szigeti, Tendler – Szabó P., Sára, Csergő – Barabás, Benedek, Bíró G. Edző: Malcolm Cameron
Kapura lövések: 51–37
Kiállítások: 12, ill. 16 perc
MESTERMÉRLEG
David Musial: – Ékes példája volt e mérkőzés annak, hogy a sportban nem mindig a pénz győz. Nagyon jól játszottunk végig, a meccs hajráját leszámítva kontrolláltuk a játékot, és igazán szép gólokat lőttünk. Az eredményen túl leginkább az örömteli, hogy mindössze egyetlen ostoba kiállításunk volt, annak ellenére, hogy sok ütközéssel is nyomást gyakoroltunk a gyergyószentmiklósiakra.
Malcolm Cameron: – A legnagyobb különbség a speciális egységek között mutatkozott. Védekezésben és támadásban egyaránt gyengén teljesítettünk, a hatékonyságon mindenképpen javítanunk kell. Keménységben is alulmaradtunk, a folytatásban olyan agresszív stílusban kell játszanunk, ahogy most a Debrecen tette. Így is megvoltak a lehetőségeink az egyenlítésre, hiszen az utolsó harmadban egyértelműen fölényben játszottunk, de gólszerzés helyett szétbombáztuk a kapust.

OPTEN VASAS HC–CORONA BRASOV (romániai) 0–4 (0–0, 0–1, 0–3)
Vasas Jégcentrum, zárt kapuk mögött. V:
Berger, Babic, Dorner, Kedves A.
Vasas: TÓTH B. – Bukor, Seregély – Léránt, Surányi – Farkas B., Tornyai – Kováts M. – Schmál, Szlama, Béres B. – Németh Á., Czakó, Turbucz – Szalma, NAGY M., Páterka – Pápa B., Horváth B., Csiki. Edző: Ladányi Balázs
Brassó: Polc – C. CARLSON 1 (1), McFadden (1) – DAME-MALKA, Boriszenko – Bors, Wilson – Gajdó T., Haraga – Tranca, Péter B., Finucci (1) – Klempa (1), VALCHAR 2, Gliga (1) – Gajdó B., Molnár Z., Molnár Zs. – Szőcs, A. Vasile 1, N. Vasile (1). Edző: Dave MacQueen
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Kapura lövések: 23–32
MESTERMÉRLEG
Ladányi Balázs:
– Az első és a második harmaddal elégedett lehetek, s igazából az eredmény kivételével mindennel. A harmadik harmadban valami elveszett a játékunkból, és ezt a Brassó megbüntette, szép lassan megnyerte a találkozót, lényegében a semmiből.
Dave MacQueen: – A célunk mindig az, hogy kicsivel jobban játsszunk, és persze nyerjük meg az aktuális meccset. Most nyertünk, de nem volt könnyű, mert a hazai csapat ment előre, nyomást gyakorolt, nem adta fel. Ugyanakkor elégedett lehetek, hiszen megvolt a góllövőpotenciál, többször is betaláltunk. Kemény ez a mostani időszak, a játékosok távol vannak a családjuktól, ám ehhez kell alkalmazkodnunk.

AZ ÁLLÁS
1. DEAC 4 1 1 2 15–13 +2 7
2. MAC HKB Újbuda 3 1 1 1 15–12 +3 6
3. Corona Brasov Wolves 2 1 1 8–3 +5 5
4. FTC-Telekom 3 2 1 15–14 +1 5
5. Sport Club Csíkszereda 1 1 6–7 –1 1
6. UTE 0 0–0 0 0
6. Titánok 0 0–0 0 0
6. Dunaújvárosi Acélbikák 0 0–0 0 0
9. Gyergyói Hoki Klub 1 1 1–4 –3 0
10. Opten Vasas HC 2 2 3–10 –7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik