Erste Liga: hosszabbításban győzött az Acélbikák a Brassó ellen

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2020.10.11. 20:01
A hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság, az Erste Liga vasárnapi játéknapján a Dunaújvárosi Acélbikák hátrányból fordítva Kovács Bronson hosszabbításban szerzett góljával 3–2-re felülmúlták a Corona Brasovot. A MAC hazai pályán megrendítő, 7–0-s kiütéssel „küldte haza” a Gyergyói Hoki Klubot.

A gól nélküli első harmadot fordulatos második 20 perc követte: Kristoffer Pihlqvist góljával ugyan bő két perc után vezetést szerzett az Acélbikák csapata, ám a Brasov előbb három perccel később egyenlített, majd12 másodperccel a szünet előtt a vezetést is megszerezte.

A lélektanilag rosszkor kapott gól nem kuszálta össze a hazaiak játékát, Szappanos Dávid idénybeli második góljával jött az egyenlítés a 3. harmad ötödik percében. Újabb gól azonban már nem esett, így következett a hosszabbítás, amely mindössze 29 másodperce tartott, amikor Kovács Bronson lövése utat talált a brassói kapuba. Ezzel a Dunaújvárosi Acélbikák megszerezte idénybeli első győzelmét – még ha csak hosszabbításos is.

A nap másik meccse, elég hamar eldőlt: Terbócs góljával már az első percben megszerezte a vezetést a MAC a Gyergyót fogadva, majd gólpassza után a gólszerzők közé is feliratkozott Orbán Brance a 8. percben, majd a 15. percben még egy emberelőnyt is kihasznált a hazai gárda. A második harmadban csak egy emberhátrányos Sofron gólt jegyezhettünk fel, ám a harmadikban ismét háromszor talált be az újbudai alakulat. Orbán Brance 3 gólja mellett egy asszisztott is jegyzett, így ő lett a legeredményesebb, Sofron István gólja mellé két gólpasszt írhatott fel, míg Pozsgai Tamás három gólpasszal vette ki a részét a 7–0-s sikerből.

ERSTE LIGA, ALAPSZAKASZ
Dunaújvárosi Acélbikák–Corona Brasov (romániai) 3–2
(0–0, 1–2, 1–0, 1–0) – hosszabbítás után
Dunaújváros,
zárt kapuk mögött. V: Rencz, Pálkövi Zs., Kövesi, Horváth M.
DAB: HUGHSON
Mestyán, Hruby – KOVÁCS B. Z. 1 (1), Pozsár – Dósa, LENCSÉS – Gebei B.
Mazurek, Németh P., Odnoga M. – AZARI (1), PIHLQVIST 1, Török – DANSEREAU (2), St. Pierre (1), Szappanos 1 – Barna, Gebei G.
Edző: Dave Leger
BRASSÓ: POLC
Borisenko, DAME-MALKA 1 – Carlson, McFadden – Bors, Wilson – Gajdó T., Haraga
Gliga, Klempa, VALCHAR 1 – Péter, Tranca, A. Vasile – Finucci, Gajdó B., Molnár – Szőcs, N. Vasile
Edző: Dave MacQueen
Kapura lövések:
32–51
Kiállítások: 14, ill. 2 perc
MESTERMÉRLEG
Dave Leger: – Megfontoltabban kezdtünk, mint a Gyergyó ellen, pontosabbak voltunk, megbecsültük a korongokat. Javuló játékot nyújtottunk az első meccshez képest, jól működött az emberhátrányos védekezésünk, megvolt a kapusteljesítmény is, ami elengedhetetlen a győzelemhez. Nagyon örülünk a sikernek, de még sok munka vár ránk, hogy utolérjük magunkat.
Dave MacQueen: – Kissé lassan vágtunk neki a meccsnek, ami nem csoda, mert nem sok edzésünk volt az elmúlt napokban. Ez azonban nem lehet kifogás, mert a második és főleg a harmadik harmadban megvoltak a helyzeteink a győzelemhez, de ami eddig működött, az emberelőnyös játék, az most nagyon nem állt össze, illetve a Dunaújváros kapusa kiválóan védett.

MAC HKB Újbuda–Gyergyói Hoki Klub (romániai) 7–0 (3–0, 1–0, 3–0)
Tüskecsarnok, 475
néző. V: Wolf, Nagy A., Szabó D., Árkovics G.
MAC: BÁLIZS – Dóczi (2), POZSGAI (3) – Macaulay, Tornyai M. – Bugár, Garát – Jászai
Schlekmann, NAGY K. 1 (1), SOFRON I. 1 (1) – BRANCE ORBÁN 3 (1), KREISZ B. (2), Terbócs 1 – Kedves, Majoross B., Lőczi – Ádám Zs., Molnár B. 1, Ritter
Edző: Kangyal Balázs
GYERGYÓ: Cooke – Nagy Cs., Matheson – Ferencz-Csibi, Jones – Kozma, Raszulov – Ivácson
Koskiranta, Szigeti, Szabó K. – Csergő, Valdix, Tendler – Bíró G., Péter Zs., Silló A. – Barabás, Benedek, Lázár
Edző: Malcolm Cameron
Kapura lövések: 41–29
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
MESTERMÉRLEG
Kangyal Balázs: – Örülök, hogy nagy győzelmet arattunk, mindenki kitette szívét-lelkét a jégre, az eredményes támadójáték remek kapusteljesítménnyel párosult. A célunk, hogy a fiatalok elegendő jégidőhöz jussanak, ám ezt ki kell érdemelniük, s mivel tudom, milyen játékra képesek, a jövőben ennél is többet várok tőlük.
Malcolm Cameron: – Már az első percben hátrányba kerültünk, ez meg is pecsételte a sorsunkat. Ezúttal nem mutattuk meg a valós tudásunkat, a párharcok zömét elvesztettük, a kapuk előterében sem voltunk kellően agresszívak. Fiatal és motivált ellenféllel találkoztunk, amely a játék minden elemében jobbnak bizonyult nálunk.

AZ ÁLLÁS
1. Corona Brasov Wolves 5 3 1 1 20–12 +8 12
2. DEAC 5 2 1 2 21–16 +5 10
3. MAC HKB Újbuda 4 2 1 1 22–12 +10 9
4. Sport Club Csíkszereda 4 2 1 1 18–18 0 7
5. FTC-Telekom 5 2 2 1 20–22 –2 6
6. Gyergyói Hoki Klub 5 1 1 3 10–17 –7 5
7. Opten Vasas HC 4 1 3 9–17 –8 3
8. Dunaújvárosi Acélbikák 2 1 1 4–7 –3 2
9. Titánok 0 0–0 0 0
10. UTE 2 2 5–8 –3 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik