Erste Liga: gólzáporos kezdés után egyenlített a Fradi a döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.27. 22:30
null
Hét gólnak örülhettek a ferencvárosi játékosok (Fotó: Balogh László)
A jégkorong Erste Liga döntőjének második mérkőzésén a Ferencváros visszavágott a Csíkszeredának Pesterzsébeten a keddi 7–3-as vereségért, 7–2-re győzött. Az első két és fél percben egyenlő eloszlásban négy gól esett, innen húzott el az FTC.

Alaposan belerántottak a csapatok az Erste Liga fináléjának második meccsén: két perc és harminchárom másodperc telt el a mérkőzésből, és máris négy gólt láthatott a pesterzsébeti publikum. Előbb Roczanov Dezső szerzett vezetést a Ferencvárosnak 45 másodperc után, majd szűk egy percen belül egyenlített a Csíkszereda, Rokaly Szilárd talált be. Az újabb ferencvárosi gólra csak 37 másodpercet kellett várni, ám Brett Switzer találata után 19 másodperccel Vjacseszlav Bjelov egalizált ismét.

Ekkor úgy állt a meccs, hogy ha ilyen ütemben potyognak a gólok, a felek meg sem állnak 94 találatig a hatvan perc végére. Nos, ez természetesen nem történt meg, ám így sem kellett túl sokat várni a következő gólra: mindössze hat és fél perc játék után Switzer második találatával 3–2-re vezetett a Ferencváros.

Roczanov sem akart lemaradni csapattársa melletta gólszerzésben, 11:59-nél ő is megszerezte második gólját, s az első harmad őrült rohanását Jászai Dávid gólja zárta le, ezzel 5–2-es eredménnyel fordultak a felek az első húsz perc után.

Vélhetően valami ilyesmire gondolhatott Fodor Szabolcs a zöld-fehérek vezetőedzője, amikor a keddi, első meccs után úgy nyilatkozott, hogy „szerdán egészen más meccset játszunk”.

A folytatásban ugyan a ferencvárosi góltermelés valamelyest alacsonyabb fokozatban folytatódott tovább, a hazai védekezésre nem lehetett panasz, Tóth Adrián három és fél perccel a második 20 perc kezdése után növelte csapata előnyét, majd a 32. perc elején Switzer harmadik góljával már 7–2 állt az eredményjelzőn.

S maradt is már a találkozó végéig, az ötgólos különbség kialakulása után a fővárosiak már nem feltétlenül törekedtek újabb gólszerzésre, de a ferencvárosi publikum így is nagy örömmel ünnepelte őket. A Csíkszeredának pedig nemcsak a nagy vereség miatt fájhat a feje, hanem azért is, mert az utolsó percben egy ütközést követően Gecse Hugó megsérült, és ketten is alig tudták letámogatni a jégről.

A Ferencváros egyenlített, így biztossá vált, hogy még legalább egy mérkőzés lesz Pesterzsébeten a két erdélyi meccs után.

A döntő szombaton folytatódik.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
FTC–Csíkszereda 7–2
(5–2, 2–0, 0–0)
Pesterzsébet, 800
néző. V: Babic, Kincses, Soltész, Muzsik
FTC:
Arany
Jászai 1, Perrier – Rantanen (1), Kärmeniemi (1) – Sarcia, HEGYI Á. (2) – Boros, Lengyel L.
Walls, NAGY G. (2), Pavuk (1) – SWITZER 3, Tóth A. 1, Tóth Richárd (1) – Farkas L., ROCZANOV 2, Tóth Gergő – Rafaj, Dósa, Pozsár
Edző: Fodor Szabolcs
CSÍKSZEREDA: Lundström
Bjelov 1, Papp Sz. – Salló A., Gecse – Farkas T., Györfy
Taratuhin, Krasznoszlobodcev (1), Anyiszin – Részegh T. (1), Valchár, ROKALY SZ. 1 – Becze T., Bíró T., Casaneanu – Horváth L., Rokaly N.
Edző: Václav Novák
Kiállítások: 20+10 perc fegyelmi (Walls), ill. 20 perc+végleges fegyelmi (Anyiszin)
Kapura lövések: 35–26
A négy nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs: – Még mindig idegesek voltunk az elején, de nagyon fontos volt, hogy mindig mi tudtunk vezetést szerezni, és három kettő után képesek voltunk összerakni a játékunkat a védekező harmadban, míg elöl gólokat lőttünk. Miután megnyugodtunk, a saját játékunkat tudtuk játszani, és jelentősen feljavultunk az első meccshez képest, beleértve a speciális egységeinket is.
Hozó Levente (másodedző): – A Fradi ránk erőltette az akaratát: játékosai sokat korcsolyáztak, sokat ütköztek, és gólokat lőttek, most nem tudtuk hatástalanítani a támadásaikat. Ettől a perctől el is felejtettük ezt a mérkőzést, otthon, telt ház előtt be kell húznunk a következő meccseket!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik