Erste Liga: az FTC nyert Csíkszeredában, és az élre állt

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.01.24. 20:20
null
Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/" target="_blank">fradi.hu</a>
Csúcsrangadót rendeztek péntek este az Erste Liga középszakaszának felsőházában, az FTC-Telekom idegenben 5–2-re legyőzte az alapszakaszelső SC Csíkszeredát, amivel átvette a vezetést a tabellán a székelyföldi csapattal szemben.

 

Igazi ki-ki meccsel folytatódott az Erste Liga középszakasza a felsőházban, az alapszakaszt megnyerő csíkszeredaiak a másodikként záró ferencvárosiakat fogadták. Az első harmad sokáig csendesen csordogált, majd a vendégeknek a 17. perc után mindössze 24 másodperc kellett, hogy kettőt üssenek (0–2). Szűk két perc múlva azonban szépített a Csíkszereda.

A második harmad rengeteg akciót és egy-egy gólt hozott (2–3), így az FTC várhatta előnnyel a záró felvonást. Ebben már a csíkiak teljesen elfogytak, és a harmad közepén újabb két gólt kaptak (2–5). Győzelmével immár az FTC-Telekom áll a felsőház élén.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, KÖZÉPSZAKASZ
FELSŐHÁZ

SC CSÍKSZEREDA (romániai)–FTC-TELEKOM 2–5 (1–2, 1–1, 0–2)
Csíkszereda, 1950 néző. V: Gergely L. (romániai), Crisan (román), André, Péter V. (romániaiak)
CSÍKSZEREDA:
Samankov
Kuljas (1), Gecse – Pyett 1, Salló A. – Flinta Láday – Győrfy
ROKALY SZ. 1(1), Taratuhin, Becze T. (1) – Brophey, Pelley, McLean (1) – Rokaly N., Bíró T., Fodor Cs. – Sándor Z., Farkas T., Horváth L.
Edző: Jason Morgan
FTC: ARANY G.
Rantanen, Tóth Gergely 1 – Boros (1), Kärmeniemi – HEGYI Á. 1, Sarcia – Jászai
Nagy G. 1, Tóth A. (1), Tóth Renátó – Kulmala (1), Pavuk (1), Switzer – HAJÓS (2), JUUSELA 1 (1), TÓTH RICHÁRD 1 – Farkas L., Roczanov, Tóth Gergő
Edző: Fodor Szabolcs
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Kapura lövések: 25–19
MESTERMÉRLEG
Hozó Levente (másodedző):
– Kiegyenlített volt a játék, mégis hátrányba kerültünk két hiba miatt. Ám innen sikerült visszajönnünk, csak aztán újabb hibából ismét vezetést szerzett a Fradi. Próbálkoztunk, mentünk tovább előre, ezt viszont megbüntette az ellenfelünk. Tanulnunk kell a hibáinkból, és újra fel kell építenünk a játékunkat.
Fodor Szabolcs: – Sikerült hatvan percig kiváló csapatjátékot nyújtanunk, pedig a Magyar Kupa-döntő után kellett eljönnünk Erdélybe. Nagyon fontos volt, hogy miután a Csíkszereda egyenlített kettő kettőre, ismét megszereztük a vezetést, majd a negyedik találatot is, akkor már látszott, hogy meglesz a győzelem.

A FELSŐHÁZ ÁLLÁSA
1. FTC-Telekom 2 1 1 10–6 +4 8
2. Corona Brasov 2 1 1 7–6 +1 6
3. Sport Club Csíkszereda 2 2 3–8 –5 6
4. Dunaújvárosi Acélbikák 1 1 3–1 +2 4
5. DEAC 1 1 1–3 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik