Erste Liga: az 58. percig az FTC vezetett, de az Újpesté a derbi

Vágólapra másolva!
2018.09.10. 23:44
null
Arany Gergely ötvenhét és fél percig állta a sarat, de az utolsó pillanatokban kétszer is kapitulált (Fotó: Földi Imre)
Bohózatba illő találattal egészen az 58. percig vezetett az FTC, a végén mégis az – egyelőre tényleg szezon eleji formát mutató – Újpest örülhetett a jégkorong Erste Liga hétfői mérkőzésén.

 

Nem lehetne azzal vádolni az Erste Liga programfelelőseit, hogy túl sokat kellett volna várni az idény első derbijére: a magyar hokitörténelem két legsikeresebb klubcsapata, az Újpest és a Ferencváros már a szezon második napján, hétfő este összecsapott egymással a Megyeri úton.

Az immár FTC-Telekom néven szereplő Fradi vasárnap a ligába egy év szünet után visszatérő Debrecen elleni szétlövéses, 3–2-es sikerrel hangolt a rangadóra, a lila-fehéreknek viszont ez volt a idénynyitó – nagy kérdés volt, hogy a kimondottan gyengén sikerült előszezon (négyből négy vereség, 24 kapott mellett mindössze három lőtt gól) után a kimondottan erős keretű újpestiek mennyire tudnak felpörögni a rajtra.

Nos, az Újpest egyelőre adós a jó játékkal, de hétfőn így is sikerült „behúznia” a derbit – a sírból.

Ezúttal egyetlen gólt kapott, erről meg éppen nem tehetett, mert bohózatba illő volt: a Fradi ifjú védője, Jászai Dávid a támadóharmadba bekorcsolyázva nemes egyszerűséggel elhagyta a korongot, s hogy ebből ne legyen nagyobb baj, belepüfölt egy nagyot, amerre állt – hogy a pakk végül az éppen útjában álló Varga Arnoldot találta meg, akin irányt változtatva bepattant a tehetetlen Ales Sila kapujába, a legkevésbé rajta múlott… (0–1).

Az viszont Arany Gergelyen – no meg a helyzeteit kihagyó házigazdán – múlt, hogy hazai gól végül csak két perccel a vége előtt született, egy négy a három elleni szituációban az UTE bivalyerős légiósainak köszönhetően. Andrej Hebar nem véletlenül stabil szlovén válogatott, aki februárban az olimpiát is megjárta: a hosszabbítást is egy perc alatt lezárta – a találatot kétszeri videózás után adták meg(2–1).

A szezon első derbijét így az Újpest nyerte meg, de mindkét csapat megérdemelten jutott ponthoz. És lesz ez még jobb is.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
ÚJPEST–FTC-TELEKOM 2–1 (0–1, 0–0, 1–0, 1–0) – hosszabbítás után
Budapest,
Megyeri út, 1043 néző. Vezette: Németh M., Rencz, Váczi, Árkovics G.
UTE: SILA – Szaller, Huba – Nagy N., Iberer (1) – Varga A., Kiss P. – Schmál, Kovács A. – HEBAR 2, SIKORCIN, Ropret (1) – Csányi, Stefishen, Benk – Kocsis, Nemes, Sági Martin – Horváth Á., Szalma, Sebestyén. Edző: Szilassy Zoltán
FTC: ARANY – Rantanen, Karmeniemi – Hegyi Á., Jászai 1 – Sarcia, Lengyel – Boros – Tóth A., WALLS, Nagy G. – Pavuk, Switzer, L. Fitzgerald – Tóth G., Roczanov, Tóth Richárd – Rafaj (1), Farkas L., Tóth Renátó. Edző: Fodor Szabolcs
Kiállítások: 14, ill. 12 perc
MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán:
– Három gólt lőttünk, kár, hogy közülük egyet saját magunknak… Szűkre szabtuk, az utolsó pillanatokban sikerült egyenlítenünk, de egy győzelmet nem kell magyarázni, főleg nem egy derbin. Nem játszottunk jól, de még az alapozásnál járunk, meccsről meccsre csiszolunk a játékunkon.
Fodor Szabolcs: – A küzdéssel abszolút elégedett vagyok, az ugyanakkor visszatérő probléma, hogy nem lőjük be a helyzeteinket, pedig megvannak. Az előnyös játékot még nagyon sokat kell gyakorolnunk, de ha ezek a játékelemek is elkezdenek működni, meg tudunk nyerni ilyen meccseket is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik