Erste Liga: kilencgólos meccset nyert hazai pályán az UTE

Vágólapra másolva!
2018.10.19. 20:20
Az újonc Vasas hatgólos vereséget szenvedett Brassóban, míg a Fehérvári Titánok kétszer is kettővel vezetett a Gyergyó ellen, de pont nélkül maradt az Erste Liga péntek esti mérkőzésén. 

Az UTE három forduló után tudott ismét nyerni az Erste Ligában, az újonc Hokiklub Budapest 5–4-re kapott ki a Megyeri úton. A találkozón a lila-fehérek szereztek vezetést, de a HK két és fél perc alatt fordított (1–2). Az Újpest a 14. percben egyenlített, majd a második játékrész elején a vezetést is visszaszerezte (3–2), de az előny ezúttal sem bizonyult tartósnak. A 38. minutumban másodszor is egalizált a Hokiklub Budapest (3–3). Az utolsó játékrészben aztán az UTE bizonyult egy góllal jobbnak: az 5–4-es végeredményt Andrej Hebar az 52. percben állította be. UTE három forduló után tudott ismét nyerni az Erste Ligában, az újonc Hokiklub Budapest 5–4-re kapott ki a Megyeri úton. A találkozón a lila-fehérek szereztek vezetést, de a HK két és fél perc alatt fordított (1–2). Az Újpest a 14. percben egyenlített, majd a második játékrész elején a vezetést is visszaszerezte (3–2), de az előny ezúttal sem bizonyult tartósnak. A 38. minutumban másodszor is egalizált a Hokiklub Budapest (3–3). Az utolsó játékrészben aztán az UTE bizonyult egy góllal jobbnak: az 5–4-es végeredményt Andrej Hebar az 52. percben állította be.

Fordulatos mérkőzésen szenvedett vereséget a Fehérvári Titánok a Gyergyó otthonában. A vendégcsapat Madácsi Benedek góljával szerzett vezetést az első harmad hajrájában (0–1), majd a második félidőben Mihály Ádám kétgólosra növelte a székesfehérvári előnyt (0–2). A folytatásban viszont a gyergyóiaknak jött ki jobban a lépés, a 33. percre, 3–3-nál egyenlítettek, majd a végjátékban Benedek Roland találatával a győzelmet is megszerezték (4–3).

A Vasas Brassóba látogatott, ahol a Corona vendégeként már az első harmadban kétgólos hátrányba került. A folytatás sem alakult sokkal jobban a piros-kékeknek, a második játékrészben harmadszor is kapituláltak, majd a harmadik harmadban még három találatot szerzett a Corona Brasov, beállítva a 6–0-s végeredményt.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA

ÚJPESTHK BUDAPEST 5–4 (2–2, 1–1, 2–1)
Megyeri út, 378 néző. V: Wolf L., Sós Z., Sindel, Kedves A.
UTE:
Sila
Huba, Szaller – Fekete, Kiss P. – Varga A. (1), Kovács A
HEBAR 2, Nemes (1), Ropret – CSÁNYI (1), Stefishen (1), BENK 2 – Sági Martin, Kocsis (1), Szalma – Kovács S. 1
Edző:
Szilassy Zoltán
HKB:
Kiss B.
Orbán A., Szécsi – Csíki Z., Vojtkó – Bernáth, Lévai – Jancsó, Lakatos
PETRES 1 (2), SATEK 1 (1), SZAPPANOS (3) – Egyed M., Godó 1 (1), Szűcs I. 1 – Albert, Köllő, Horváth D. – Németh Á., Izsák R., Berendi
Edző: Dusan Kapusta
Kiállítások:
14, ill. 16 perc + végleges fegyelmi (Berendi)
Kapura lövések:
49, ill. 24

CORONA BRASOV (romániai)SCHILLER-VASAS 6–0 (2–0, 1–0, 3–0)

Brassó, 600 néző. V: Ivanov (szerb), Paul (román), Bandi (romániai)
BRASSÓ:
TŐKE
PERETJAGIN (2), Carlson (1) – Clarke (1), DOROFEJEV 1 – Nagy I., Bors H. – Mihály E. (1), Bíró O.
TENDLER 1, Gliga (1), Lidhammar – Péter B. (1), TRANCA 2, Zsók L. (1) – Bíró M., Molnár Zsombor, Bíró G. – MIHÁLY ÁRPÁD 2, Boriszenko (1), Molnár Zoltán
Edző: Greg Lindqvist
VASAS:
Koitmää
Bukor, Bálint T. – Tornyai, Surányi – Seregély, Inglis Á. – Rózsa
Csiki A., Székey Mádai G., Turbucz – Gágyor, Schmál, Szlépka – Fliszár, Varga T., Bödök – Szlama, Czakó, Pápa
Edző: Ladányi Balázs
Kiállítások:
8, ill. 4 perc
Kapura lövések:
52, ill. 23
MESTERMÉRLEG

Marius Trandafir (másodedző):
– Nagyon komolyan vettük a meccset azok után, hogy legutóbb csak túlórában tudtuk legyőzni a Vasast. Most jól játszottunk, csapatként működtünk, megvolt a kellő önbizalmunk – elégedettek vagyunk, végre jó úton járunk.
Ladányi Balázs:
– Megpróbáltuk ugyanazt játszani a Brassó ellen, mint amit néhány hete Budapesten, de ezúttal nem sikerült. Túl „puhák” voltunk, nem késztettük kemény meccsre az ellenfelet. Fiatal a csapatom, ezért ennyire hullámzó a teljesítményünk – még nem tudunk hatvan percen keresztül ugyanazon a szinten játszani.

GYERGYÓI HK (romániai)FEHÉRVÁRI TITÁNOK 4–3 (0–1, 3–2, 1–0)

Gyergyószentmiklós, 1100 néző. V: Csata, Sikó (romániai), Rédai, Péter (romániai)
GYERGYÓ:
Gorjacsevszkih
JEZSOV 1 (1), Góga – Kozma Zs., Orbán Sz. – Ferencz-Csibi, Nagy Cs. – Pál Zs.
Pesztunov (1), PÉTER ZS. 1, Vesutkin – Csergő, TOMANEK 1, Vorobjov – BENEDEK 1, Constantin, Daradics – Elekes, Ivácson, Timaru
Edző: Vitalij Donika
FEHÉRVÁR:
Gyenes
Beukeboom, Sándor F. – Reiter A., Vas Márk – Kiss R., Szabó B. – Buzás, Imre
Mazzag, MIHÁLY ÁKOS 1, Péter A. – Bennett (1), MADÁCSI 2, Sárpátki (1) – Kiss P., Lewis (1), Vizi – Balogh B., Császár (1), Hamvai
Edző: Kiss Dávid
Kiállítások:
8, ill. 12 perc
Kapura lövések:
38, ill. 32

KÉSŐBB
20.00:
DEAC–Csíkszereda (romániai)
20.00:
Dunaújvárosi Acélbikák–Vienna Capitals II (osztrák)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik