Erste Liga: a MAC 0–3-ról fordított a Brassó ellen

Vágólapra másolva!
2018.03.08. 22:20
A MAC jégkorongcsapata 0–3-ról fordítva 5–3-ra nyert a Corona Brasov ellen az Erste Liga elődöntőjének második mérkőzésén, így már 2–0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

 

 

Az első mérkőzést 4–0-ra nyerte meg a MAC, most azonban úgy tűnt, hogy a budapesti csapat szalad bele hasonlóan sima vereségbe.

A második harmad közepén 3–0-ra vezetett a Brassó, a játékrész hajrájában viszont Somogyi Balázs három perc alatt kétszer is betalált emberelőnyből.

A harmadik harmadból csak hat másodperc telt el, amikor az egyenlítő gól is megszületett Pozsgai Tamás jóvoltából. Nagyon érett a hosszabbítás, de két perccel a vége előtt Jesse Dudás megszerezte a vezetést a MAC-nak, amelynek újabb győzelmét Tomás Klempa biztosította be.

A brassóiak vasárnap hazai pályán szépíthetnek.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
ELŐDÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS
MAC BUDAPEST–CORONA BRASOV (romániai) 5–3 (0–1, 2–2, 3–0)
Tüskecsarnok, 510
néző. V: Kincses, Rencz, Muzsik, Soltész
MAC: Bálizs – Cunningham, DUDÁS 1 (1) – Macaulay (1), Pozsgai 1 – Garát, Kovács B. Z. – Molnár D., Vokla – KLEMPA 1 (1), BROWN (2), Keresztury – SOMOGYI 2, B. Orban (2), Majoross B. – Mansson, Terbócs, Tóth Gergely – Tóth Richárd. Edző: Majoross Gergely
BRASSÓ: TŐKE – Sirokovs, Nagy I. – Filíp, Mihály E. – Bíró O., Bors H. – Csíki, Péter Zs. – Saluga, Tranca, Knjazov – MIHÁLY Á. 3, Walls (1), GLIGA (3) – MacMillan, Molnár Zsombor, Zsók – Bíró G., Bíró M., Zabludovszkij. Edző: Július Pénzes
Kapura lövések: 52, ill. 31
Kiállítások: 6, ill. 14 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a MAC javára
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Sokáig hiába erőltettük rá az akaratunkat a vendégekre, ők vezettek. Tudtuk ugyanakkor, hogy nekünk nem kell mást tennünk, mint ezt a játékot tovább játszani, a nagy számok törvénye pedig a végén érvényesült. Örülök, hogy sikerült nyernünk, a kitartás meghozta eredményét!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik