Egyharmadnyi jó játék elég volt a Volánnak

Vágólapra másolva!
2010.03.21. 14:34
null
Ezúttal is a kék mezes fehérváriak bűvölték jobban a korongot (Fotó: Mirkó István)
A SAPA Fehérvár AV 19 hazai pályán 7–2-re nyert a DAB.Docler ellen a férfi jégkorong ob I döntőjének második mérkőzésén, így már 2–0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. A dunaújvárosiak az első és a harmadik harmadot is döntetlenre hozták, a középsőt azonban 6–1-re elbukták.

Az első mérkőzésen a Fehérvár a papírformának megfelelően sima, 7–0-s győzelmet aratott, most azonban már az első percben hátrányba került, miután Magosi Bálint bevette Hetényi Zoltán kapuját.

A vendégek szinte rögtön a játék újrakezdése után megduplázhatták volna az előnyüket, ám nem éltek nagy helyzetükkel, a Volán viszont a 4. perc elején Kovács Csaba emberelőnyös góljával egyenlített. A fordításra azonban várni kellett, ugyanis a dunaújvárosiak az első harmadban még remekül tartották magukat.

A második húsz percre ez már korántsem volt igaz, mivel ezt a játékrészt 6–1-re megnyerte a fehérvári alakulat. Palkovics Krisztián és Nagy Gergő góljára ugyan Virág Tamás egy bombával még válaszolni tudott, ám utána mindkét Vas testvér betalált, Benk András pedig duplázni tudott.

Az utolsó harmadnak így 7–2-s vezetéssel vághatott neki a címvédő, amely a dunaújvárosiak szerencséjére ekkor már nem nagyon erőltette meg magát, így a vendégek ezt a játékrészt is döntetlenre hozták. Összességében persze nem sokra mennek vele, hiszen a döntő második meccsét is elbukták, vagyis a Volánnak már csak kétszer kell nyernie az újabb bajnoki elsőséghez.

JÉGKORONG OB  I 
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
SAPA FEHÉRVÁR AV 19–DAB.DOCLER 7–2 (1–1, 6–1, 0–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Fehérvár javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik