Nagyot küzdve győzte le a Salzburgot a Fehérvár (Fotó: Tumbász Hédi) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

Mindenképpen győznie kellett a Fehérvárnak a Salzburg elleni negyeddöntő ötödik mérkőzésén, ha életben akarta tartani továbbjutási esélyeit. Ennek megfelelően bekezdtek a hazaiak, és Mike Caruso góljával a vezetést is megszerezték az első harmadban. Viszont a vendégek sem aludtak, Gazley révén hamar egyenlíteni tudtak (1–1).

A második és a harmadik játékrészben sem született gól, így jöhetett a hosszabbítás. Ebből alig több mint öt perc telt el, amikor megnyerte a mérkőzést a Fehérvár: a kipattanó korongot Jonathan Harty pofozta a hálóba közelről. 2–1

A negyeddöntő hatodik mérkőzését Salzburgban rendezik vasárnap.

EBEL
NEGYEDDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS

FEHÉRVÁR AV19–RED BULL SALZBURG (osztrák) 2–1 (1–1, 0–0, 0–0, 1–0) – h. u.
Székesfehérvár, 3200
néző. V: Gruber, Sternat (osztrákok), Rezek, Zgonc (szlovénok)
FEHÉRVÁR: CARRUTH
Stipsicz, Tikkanen – CARUSO 1, Wishart – HARTY 1, Szabó Dániel (1) – Beukeboom
Erdély Cs., HÁRI J., Sárpátki – Luttinen, Koskiranta, SOFRON – Meland, Sarauer (1), Vänttinen – Szabó K. (1), REISZ, Szita (1) – Phillips
Edző: Hannu Järvenpää
SALZBURG: MICHALEK
Jakubitzka, TRATTNIG – RAYMOND, O'Neill – Viveiros, Regner – Schreier
Cijan, Rauchenwald, Feldner – GAZLEY 1, VandeVelde (1), T. RAFFL – Hughes, Duncan, Herburger – Baltram, Schiechl, Huber
Edző: Andreas Brucker
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Kapura lövések: 20–46
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Salzburg javára
MESTERMÉRLEG
Hannu Järvenpää:
– Nagy volt rajtunk a nyomás, hogy versenyben maradjunk, de a srácok fantasztikusan reagáltak. Mindkét csapat jól játszott, de a végén a jobbik nyert. A visszavont Salzburg-gólnál úgy láttam, hogy Carruthot akadályozták, ő pedig állította, hogy meglökték, úgyhogy meg voltam győződve róla, hogy szabálytalan a gól. Istennek hála a videoeszközökért! Ugyanakkor az emberhátrányos védekezésünk is dicséretet érdemel, én pedig a legboldogabb edző vagyok jelenleg Magyarországon.
Andreas Brucker: – Megvoltak a lehetőségeink, csak nem éltünk velük, a Fehérvár viszont nem volt hajlandó feladni. Ki kell pihennünk magunkat, talán egy-két sérültünk is visszatér, aztán nekifutunk a vasárnapnak.