A pénteki, szezonnyitó sajtótájékoztatón Szélig Viktor szakmai igazgató jelezte: az együttes készen áll a felkészülés hétfői megkezdésére, további új játékos igazolását pedig nem tervezik.

„A keret valamelyest átalakult ugyan, de az értékek megtartása mellett olyan új jégkorongozók érkeztek, akik a tavalyi sikeres szezon után egy még sikeresebb évadot hozhatnak” – mondta.

A Fehérvár AV19 az EBEL tavalyi szezonjában rájátszásba jutott, és ott a Salzburg elleni negyeddöntő jelentette számára a végállomást.

A szakmai igazgató közölte: a felkészülés alatt nyolc mérkőzést játszik a Fehérvár, közöttük az FTC elleni Szuperkupa-meccset, valamint az ifj. Ocskay Gábor emléktornán két találkozót. Utóbbit szeptember 7-én és 8-án rendezik meg, az első napon a Fehérvár a lengyel Novy Targgal játszik, a másik párban a cseh extraligás Vitkovice a szlovák extraligás Nyitrával mérkőzik. A győztesek az első helyért, a vesztesek a harmadik helyért játszanak másnap.

Gál Péter Pál az egyesület elnöke elmondta: az emléktorna előtti pénteken a klub újkori történetének első bajnoki címét is megünneplik.

„Az idén húszéves, 1999-es bajnoki győzelem kapcsán emlékmeccset rendezünk, méghozzá az akkori játékosainkkal és az akkori ellenfelünkkel, a Dunaújvárossal” – tette hozzá.

A sajtóeseményen Gál Péter Pál bejelentette: a Fehérvár AV19 SC hároméves névadó szponzori megállapodást kötött a városban működő Hydro Extrusion Hungary Kft-vel, így a következő években Hydro Fehérvár AV19 néven szerepelnek majd az osztrák bázisú jégkorongligában. A cég kiemelkedő gazdasági szereplője Székesfehérvárnak, és korábban Sapa néven már szponzorálta a csapatot.