EBEL: NHL-t is megjárt kanadai centerrel erősített a Fehérvár

Vágólapra másolva!
2019.04.10. 16:42
Az osztrák jégkorongligában (EBEL) szereplő Fehérvár AV19 a hivatalos honlapján közölte, hogy szerződtette Scott Timminst. A rivális Dornbirntól érkező kanadai center a 2019–2020-as idényre igazol a magyar csapathoz.

A 29 éves csatár 24 mérkőzés erejéig az NHL-ben is kipróbálhatta magát a Florida Panthersnél, emellett hat idényen keresztül az AHL-ben hokizott, ahol 345 találkozón 150 pontig jutott – írja a fehérváriak honlapja. Európai pályafutását a DEL-ben kezdte a Straubing Tigersben, Németországban pedig 47 összecsapáson 28 egységet gyűjtött. Székesfehérvárra a szintén EBEL-ben szereplő Dornbirnból érkezik.

Ellenfélként már jártam Székesfehérváron, és a hangulat miatt mindig nagyon jó volt itt játszani, a szurkolók nagyon hangosak, és a pálya kialakítása miatt igazán közel vannak a játéktérhez. A fehérváriakat mindig nagyon nehéz volt megállítani, ha magukhoz ragadták a mérkőzés irányítását, és a szurkolóikkal a hátuk mögött támadtak. Nem hinném, hogy nyertünk idegenben meccset a két dornbirni éveim alatt.”

„A célom Fehérváron az, hogy sikeres szezonunk legyen, csakúgy, mint az előző idényben volt, hiszen bejutottak a rájátszásba, ahol nagyon szoros párharcot vívtak a Salzburggal. Nagyon várom, hogy jövőre én is ezt a csapatot erősítsem, és még ennél is magasabbra törjünk. Játékosként nem mondanám magamat sem támadó, sem védekező szelleműnek, mindenből próbálom kivenni a részem, és lehetőleg a legtöbb bulit elhozni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik