EBEL: másodszor is nyert a Fehérvár a középszakaszban

Vágólapra másolva!
2018.02.04. 20:03
null
Reisz Áron (kékben) fontos gólt ütött a második harmadban (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A Fehérvár AV19 hazai jégen 3–2-re legyőzte a Grazot az EBEL középszakaszának alsóházában.

 

A Fehérvár nemcsak azért várhatta jó szájízzel a Graz elleni mérkőzést, mert két nappal ezelőtt 2–1-re nyert a Bozen Südtirol vendégeként a középszakasz első fordulójában, hanem azért is, mert az osztrák csapatot az alapszakaszban saját közönsége előtt mindkétszer megverte – novemberben 3–2-re, idén januárban 4–1-re.

A székesfehérvári együttes a 10. percben Olivier Latendresse góljával megszerezte a vezetést (1–0), ám a vendégek két és fél perccel később Markus Pirmann révén egyenlítettek (1–1). A második harmadban szintén egy-egy gólt ütöttek a felek, de ezúttal a Graz került előnybe Anthony Camara találatával (1–2), majd a magyar csapat Reisz Áron jóvoltából válaszolt (2–2).

A záró játékrészben már csak egy gól esett, és azt szerencsére a Volán szerezte: a harmad közepén (50:26-nál) Jeff LoVecchio a fehérváriak javára döntötte el a meccset (3–2). A hajrában a Graz nemcsak emberelőnyben, hanem azonos létszám mellett is kapus nélkül támadott, ám a Volán közelebb járt a negyedikhez, mint az osztrákok az egyenlítő találathoz.

A Fehérvár két forduló után a második helyen áll az EBEL középszakaszának alsóházában.

JÉGKORONG EBEL
KÖZÉPSZAKASZ, ALSÓHÁZ
FEHÉRVÁR AV19–GRAZ 99ERS (osztrák) 3–2 (1–1, 1–1, 1–0)
Székesfehérvár, 3158
néző. V: Baluska (szlovák), Sternat, Angerer, Ettlmayr (osztrákok)
FEHÉRVÁR: Carruth – Uotila (1), Vidmar – Stipsicz, Manavian (1) – Kocsis, Szabó D. – Palin, Meland – Kóger D., Hári J., Erdély – LoVecchio 1 (1), Latendresse 1 (1), Gilbert – Szabó K. (1), Reisz 1, Vincze P. – Luttinen, Music, Sárpátki. Edző: Hannu Järvenpää
GRAZ: Höneckl – Setzinger (1), Carlsson – Laakso, Unterweger – Fechtig, Weihager (1) – Strohmeier – Nixon, McLean, Ograjensek – Oberkofler, Higgs, Zusevics – Camara 1, Brophey (2), Pirmann 1 – Natter, Zierer, Woger. Edző: Doug Mason
MESTERMÉRLEG
Hannu Järvenpää:
– Nagyon boldog vagyok, hogy megvan a második győzelmünk is, és külön örömteli, hogy ezen a meccsen a fiatal Szabó, Reisz, Vincze sorunk jelentette a különbséget. Pont erre az energikus hokira van szükségünk, amit ők hozzátettek a játékhoz, mert ha a negyedik sorunk így játszik, az az összes többi sorra is átragad!
Doug Mason: – Nagyszerű meccs volt, mindkét csapat kitette a lelkét a pályára, rengeteg ütközéssel, igazi playoffösszecsapást láthattunk. Küzdöttünk keményen, megvoltak a lehetőségeink és az előnyeink, a kapust is lehoztam három és fél perccel a vége előtt, de hiába, gratulálnom kell a Fehérvárnak!

További eredmények
Felsőház
Innsbruck–Vienna Capitals 4–6
Klagenfurt–Salzburg 4–5 – szétlövéssel
Medvescak Zagreb–Linz 2–3

Alsóház
Znojmo–Bozen Südtirol 1–0
Villach–Dornbirn 6–3

AZ ALSÓHÁZ ÁLLÁSA
1. Dornbirn 2 1 1 8–9 –1 9
2. Fehérvár AV19 2 2 5–3 +2 7
3. Villach 2 2 9–4 +5 6
4. Graz 2 2 3–6 –3 4
5. Znojmo 2 1 1 4–5 –1 3
6. Bozen Südtirol 2 2 1–3 –2 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik