EBEL: kilencgólos meccsen kapott ki a Fehérvár Salzburgban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.19. 21:46
null
A kiesés szélére sodródott a Fehérvár AV19 (Fotó: Debreczeni Csaba)
Az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) rájátszásának negyeddöntőjében óriási küzdelemben a Fehérvár AV19 5–4-re kikapott a Salzburg otthonában, amelyet így egy győzelem választ el a továbbjutástól.

 

A vendég fehérváriak számára jól kezdődött a mérkőzés, hiszen Sarauer Andrew a hatodik perc végén megszerezte a vezetést, de a Salzburg hat perccel az első szünet előtt egyenlített.

A második 20 percben folytatódott a fehérvári fölény, ami ezúttal a lövések száma helyett már a gólok számában mutatkozott meg: noha az osztrákok a harmad elején vezetést szereztek, Tuomas Vänttinen hamar egyenlített, majd a játékrész második felében Tero Koskiranta, illetve Hári János találatával kétgólos előnyt épített a Volán.

A záró felvonásra viszont nagyot fordult a kocka: gyorsan szépített a hazai brigád, hat perc játékot követően az egyenlítés is összejött, sőt, a veterán, 39 éves csapatkapitány, Matthias Trattnig öt és fél perccel a vége előtt már a hazai vezetést jelentő találatot helyezte el Mac Carruth kapujába.

Mint később kiderült, ez volt a győztes találat is, mert bár a fehérváriak az utolsó két percre lehozták a kapusukat, az egyenlítés nem sikerült, így a Salzburg ismét nyerni tudott és a négy győzelemig tartó párharcban immár 3–1-re vezet – vagyis a következő meccsen, pénteken 18.45-től Székesfehérváron pontot is tehet a sorozat végére.

JÉGKORONG
EBEL
NEGYEDDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS

RED BULL SALZBURG (osztrák)–FEHÉRVÁR AV19 5–4 (1–1, 1–3, 3–0)
Salzburg, 2514
néző. V: Garon (kanadai), Stolc, Nothegger, Sparer (osztrákok)
SALZBURG:
Michalek – Viveiros (1), Regner 1 – RAYMOND (1), O'Neill – Jakubitzka, TRATTNIG 1 – Schreier – Baltram (1), Schiechl, HERBURGER 1 – Huber 1, Rauchenwald, Cijan – HUGHES (2), DUNCAN (1), Harris – Gazley (1), VandeVelde 1, T. Raffl (1). Edző: Andreas Brucker
FEHÉRVÁR: Carruth – Harty, Szabó Dániel – Caruso (2), Wishart (2) – Stipsicz, Tikkanen – Beukeboom
Erdély Cs., HÁRI J. 1, Sárpátki – Luttinen (1), Koskiranta 1, Sofron – Meland (1), SARAUER 1 (1), VÄNTTINEN 1 (1) – Szabó K., Reisz, Szita – Phillips. Edző: Hannu Järvenpää
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Kapura lövések: 27–31
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Salzburg javára
MESTERMÉRLEG
Andreas Brucker:
– Nyilvánvalóan a harmadik harmadunkkal nyertünk, továbbá a csapatszellemünkkel és csapatmunkánkkal. Ebben a játékrészben hokiztunk a legjobban az egész párharcban. Matthias Trattnig nemcsak a győztes találatával tett sokat a sikerünkért, hanem azzal is, hogy fantasztikus csapatkapitányunk és vezérünk. Ugyanakkor még nincs vége, legközelebb is el kell végeznünk a feladatunkat.
Hannu Järvenpää: – Nagyon mérges vagyok, mert negyven percig kiválóan hokiztunk, minden rendben volt, erre az utolsó harmadban elkezdtünk hibázni, és fájdalmas vereséget szenvedtünk. Pedig beszéltünk arról a rájátszás előtt, hogy el kell kerülnünk ezt a nagy ingadozást, hogy egyszer nagyon magasra jutunk, aztán meg lemerülünk a mélybe. Higgadtnak kellene maradnunk, nagy kár ezért a mérkőzésért, mert sokkal többet érdemeltünk volna. Pénteken a Salzburg már tovább is juthat majd, úgyhogy színvonalasabban kell játszanunk, mint eddig bármikor. Ebben a párharcban Dávid küzd Góliát ellen, úgyhogy a játékosokkal együtt el kell végezniük a feladatunkat. Most teleszórták a képünket homokkal, amelyet le kell törölnünk magunkról, és felkészülni péntekre!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik