EBEL: hazai győzelemmel kezdte a szezont a Fehérvár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.14. 21:01
null
Fehérvári gólöröm (Fotó: Fehérvár AV19/Soós Attila)
A Fehérvár AV19 hazai jégen 5–2-re győzött a horvát Medvescak Zagreb ellen az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság (EBEL) 2018–2019-es szezonjának pénteki nyitányán.

 

A Volán kétgólos előnyt épített az első harmadban: a 13. percben Sofron István szerzett szemfüles gólt (1–0), két perccel később pedig Erdély Csanád talált be Szabó Krisztián passzából (2–0). A fehérváriak két percen át emberelőnyben támadhattak a harmadik gólért, de az nem született meg, igaz, a harmad végi emberhátrányból ők maguk sem kaptak.

A második húsz perc Arttu Luttinen kiállításával kezdődött, és Sondre Olden révén ezt már kihasználta a vendégcsapat (2–1). Négy perccel később megint kettő volt a különbség, hiszen Kóger Dániel góllal fejezte be a szólóját (3–1), sőt hamarosan duplázott: a válogatott támadó egy kipattanót vert be a levegőből, közvetlen közelről emberelőnyben (4–1). Kyle Hardy távoli lövéssel faragott a hátrányból (4–2), ám Artuu Luttinen válasza – egy lecsorgó korongra csapott le – is gyorsan megérkezett (5–2).

Az utolsó játékrészben a fehérváriak nem ütöttek több gólt, viszont kivédekeztek két emberhátrányt, így maradt a háromtalálatos különbség – a Volán 5–2-es sikerrel kezdte az EBEL-szezont.

A fehérváriak vasárnap a pénteken szétlövéses sikerrel nyitó Vienna Capitals vendégei lesznek.

EBEL
FEHÉRVÁR AV19–MEDVESCAK ZAGREB (horvát) 5–2 (2–0, 3–2, 0–0)
Székesfehérvár, 3150
néző. V: Smetana, Kaspar, Siegel, Gatol (mind osztrák)
FEHÉRVÁR: Carruth – Stipsicz, Tikkanen – Harty, Szabó D. (1) – Láday, Glenn (2) – Szabó B.;
Szabó K. (1), Erdély 1, Sofron 1 (1) – Kóger 2, Hári J. (1), Philips (1) – Luttinen 1, Koskiranta (1), Kuralt – Sille Timotej, Reisz, Szita. Edző: Hannu Järvenpää
ZAGREB: Rosandic (Corbeil) – Sauve, Manavian – Puzic, Hardy 1 – Kudelka, Deutsch – Cepon, Sijan; Olden 1, Sylvestre (1), Svensson – Puskarich, Samuels-Thomas, Mauldin – Simsic, Armstrong (1), Perkovich – Zanoski (1), Brine, Ficur. Edző: Aaron Fox
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
MESTERMÉRLEG
Hannu Järvenpää:
– Elsősorban a közönségünknek jár a köszönet a fantasztikus drukkolásért, másodsorban pedig a játékosaimnak, akik rendkívül elszántan küzdöttek, nagyon figyelmesen védekeztek. Az első harmadban remekeltünk, a másodikban az emberelőnyös játékunk adott lendületet, és akkor sem tértünk el a taktikától, amikor nehézségeink adódtak. Nem mindennap lövünk ötöt, úgyhogy boldog vagyok.
Aaron Fox: – Az első harmadban képtelenek voltunk tartani a sebességet, kevesebbet korcsolyáztunk. Utána igyekeztünk felzárkózni, de ahogy haladt előre a meccs, úgy távolodott a lehetőség a jó eredmény elérésére. Itt mindig nehéz, negyvenpercnyi jó hoki pedig nem elég.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Linz–Vienna Capitals 2–3 – szétlövéssel
Innsbruck–Dornbirn 3–4 – h. u.
Red Bull Salzburg–Klagenfurt 2–4
Villach–Znojmo 4–3 – h. u.
Bozen–Graz 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik