DAB-siker a Mol Liga döntőjének első felvonásán

Vágólapra másolva!
2013.03.12. 20:05
null
Döntőhöz méltó volt az első felvonás, amelynek végén a DAB szerzett előnyt (Fotó: Török Attila)
A jégkorong Mol Liga döntőjének első felvonásán a címvédő Dab.Docler hazai környezetben kétgólos győzelmet aratott a HSC Csíkszereda ellen. A sportszerű, tempós, kiegyenlített mérkőzésen – amelyen a 28. percig nem született gól – Nagy Richárd és Vaszjunyin Artyom találata döntött. A párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart, folytatás holnap, ugyancsak Dunaújvárosban.

 

1. harmad

A sebességre és az iramra egy pillanatot sem kellett várniuk a nézőknek, azonnal magas fordulatszámon kezdtek a csapatok, viszont a játék még nem volt az igazi, így említésre méltó helyzetek sem alakulhattak ki a kapuk előterében. Inkább a mezőnyben folyt a tülekedés a korong birtoklásáért, valamint annak a támadó harmadba történő beviteléért. Az első nagyobb izgalmat így az jelentette, hogy Galanisz Nikandrosz arcát eltalálta egy korong, és ápolásra jelentkezett a kispadnál. A csapatkapitánynak azonban komolyabb baja nem lett, a hazaiak aranysisakosa máris ott száguldozhatott a jégen.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a 2012–2013-as Mol Ligát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A dunaújvárosiak egyébként is mintha fiatalos lendületükre hagyatkoztak volna, ellenben a rutinjukra és az összeszokottságukra építő csíkszeredaiakkal, akik a harmad közepén megúsztak egy emberhátrányt. A hajrában Peterdi Imre tört be a bal oldalon a vendégek harmadába, meg is lőtte rendesen a rövid felsőt, de Stanislav Kozluch a kapuvas segítségével hárított (0–0).

2. harmad

Óriási offenzívába kezdett a házigazda, a Csíkszereda beszorult kapuja elé, amelyre záporoztak a hazai bombák. Kiss Ákos ziccere után akadt olyan támadás, amelynél gyors egymásutánban hárman is lőttek, viszonylag közelről, ám minden lövés elakadt Kozluchban. Érett az újvárosi gól, de ahhoz az elpuskázott fór után jutott hozzá a DAB. A 28. percben a kapu mögül visszatett korongot Nagy Richárd vágta be kapásból a bal alsóba. A hátrányba került Csíkszereda gyorsan rendezte a sorait, és kisvártatva már mezőnyfölényhez jutott, egyenlítéssel kecsegtető helyzeteket is kidolgozott. Jöttek is sorra a hazai kiállítások, de az Acélbikák lelkesen és fegyelmezetten védekeztek – 49 másodpercig kettős hátrányban is voltak –, és a kapujukban Peter Sevela is kitett magáért. Az első sorában bízó vendégek egalizálása is elmaradt (1–0).

3. harmad

Inkább a vendégek akarata jutott érvényre, az egyenlítő góljuk kivételével, mert a helyzetek és a lövések megvoltak. A dunaújvárosiak inkább védekeztek, igaz talán nem annyira veszélyes területen, mint a második játékrész végén, és korongszerzés utáni kontráikat igyekeztek gyorsan lövéssel zárni. Az egyik ilyen végén a 49. percben Vaszjunyin Artyom érkezett jó ütemben, meg is kapta a korongot balról, és miután senki nem zavarta, kilőtte a jobb felsőt. Újabb erőtartalékokat húzott elő a Csíkszereda, de hiába, két góllal bukta el a döntő nyitányát, és nem sikerült gólt szereznie (2–0).

JÉGKORONG, MOL LIGA
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
DAB.DOCLERHSC CSÍKSZEREDA (romániai) 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)
Dunaújváros, 2000
néző. V: Kincses, Nagy A., Gangel, Pálkövi
DAB: SEVELA – NAGY R. 1, HÜFFNER (1), Kiss Á., GALANISZ, Szappanos – Chvátal, TŐKÉSI, Azari, MIHÁLIK, Peterdi – Lindgren, Kiss D. (1), Virág T., GRÖSCHL (2), VASZJUNYIN 1 – Strenk, Papp V., Papp Cs. Edző: Stephan Lundh
CSÍKSZEREDA: KOZUCH – Adorján, GÓGA, V. Novák, HURTAJ, Mihály E. – Kósa, Papp Sz., MOLNÁR ZSOLT, Fadrny, Moldován – Nagy I., Flinta, KMIT, Tranca, Becze T. – Bíró T., Szőcs, Molnár Zsombor. Edző: Gál Sándor
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a DAB javára
MESTERMÉRLEG
Stephan Lundh:
Tipikus döntős mérkőzés volt. Az első tíz perc a miénk volt, viszont utána megmagyarázhatatlanul leengedett a csapat. Majd jött a kettős emberhátrányunk, amit sikerült kivédekeznünk, de egyébként csakis Peter Sevelának köszönhetjük, hogy a középső etapban nem kerültünk hátrányba. A harmadik harmadban kifogástalan volt a védekezésünk, ki tudtuk szorítani az ellenfelet saját térfelünkről; amit kértem, kiválóan megvalósították a fiúk.
Gál Sándor: Annyi történt, hogy elveszítettünk egy csatát, a háborúnak azonban még nincs vége. Ebből a meccsből le kell vonnunk a megfelelő következtetéseket, és ki kell javítanunk a hibáinkat. A harmadok kezdése volt gyenge, mert átadtuk a kezdeményezést az ellenfélnek, az Újváros győzelme megérdemelt, mi kicsit szétestünk a végére. Többre vagyunk képesek, de jó néhány játékosom nem nyújtotta azt a teljesítményt, ami elvárható lenne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik