A magyar hokisok Dél-Koreába mennének

Vágólapra másolva!
2013.05.15. 08:31
null
Ismerős ellenfelek: az „ingacsapat” Ausztria is a mieink riválisai között lesz (Fotó: Mirkó István)
A hétvégén Stockholmban dől el a 2014-es divízió 1/A jégkorong-világbajnokság helyszíne – a magyar szövetség a lehetséges rendezők (Ukrajna, Dél-Korea) közül a távol-keleti helyszínt támogatja.

Idén sem volt könnyű dolgunk, de jövőre még kevésbé lesz.

Most áprilisban Olaszország és Kazahsztán, az aktuális világranglista 16. és 17. helyezettje voltak a legfőbb riválisaink a Budapesten rendezett divízió 1/A világbajnokságon, 2014-ben viszont a 15. Ausztria és a 18. Szlovénia lesznek, akik tavaly is ott voltak Ljubljanában, azóta viszont olyan A-csoportos vb-t produkáltak, hogy csak na. Mert igaz ugyan, hogy mindketten kiestek, de kisebb csodákra képesek voltak – ott, ahová mi egyszer jutottunk el az elmúlt több mint hét évtizedben...

KANGYAL: SZÖUL JOBB LENNE!
„Majd' minden meccset láttam eddig az A-csoportos vébén, elképesztően sűrű a mezőny, kieshetett volna Lettország vagy Fehéroroszország is, ha nem vébéházigazda jövőre. Ausztria és Szlovénia tisztán előttünk jár, nem felejthetjük el, hogy olimpiai résztvevők, mégis hozzájuk kéne felzárkóznunk. A vébé helyszínét illetően Dél-Korea és Ukrajna között gazdaságilag nem lenne nagy különbség, mert ha távoli helyszínre kell utazni, az IIHF ad támogatást, úgyhogy Szöulra szavazunk, mert egyébként jobb lenne a nemzetközi és a magyar jégkorongnak egyaránt” – vélekedett Kangyal Balázs, az MJSZ sportigazgatója a Nemzeti Sportnak.

Ausztria a rendes játékidőben megverte Lettországot, Szlovákia ellen is nyert szétlövéssel, további részsiker, hogy 2–0-ra vezetett az Egyesült Államok ellen, Oroszországgal meg tartotta a lépést 4–4-ig. Szlovénia ezenközben csak a ráadásban veszített Dánia, a sportágalapító Kanada ellen és Csehország ellen is vezetett. Szóval, a papírforma-végeredmény, az azonnali kiesés ellenére kitettek magukért, és nyilvánvalóan az lesz a céljuk jövőre, hogy nyomban visszatérjenek az elitbe.

Persze titkon nekünk is. De csak titkon, mert a jelenleg még szerződés nélküli szövetségi kapitányunk, Rich Chernomaz megmondta, hogy a közeljövőben alább kell adnunk az igényeinket, reálisan nem gondolhatunk a feljutásra, mert rohan az idő, le kell cserélnünk az aranygenerációt.

A MAGYAR VÁLOGATOTT ELLENFELEI A 2014-ES DIVÍZIÓ 1/A VILÁGBAJNOKSÁGON
1. játéknap: Dél-Korea (28.)
2. játéknap: Ukrajna (20.)
3. játéknap: Szlovénia (18.)
4. játéknap: Ausztria (15.)
5. játéknap: Japán (22.)
A világranglista-helyezések az A-csoportos világbajnokság zárultával változhatnak, Magyarország azonban marad a 19.

További nehézség, hogy nem mi alakítjuk majd a menetrendet, avagy a két legnehezebb meccsünk között valószínűleg nem lesz szabadnap. Így a környezetben bízhatunk, mert feltehetőleg Távol-Keleten lesz a vb, ami 2008-ban nagyon bejött ugyebár, hiszen Szapporóban feljutottunk. Most az a helyzet, hogy mi nem pályázhatunk a rendezésre, mert azonos osztályban egymásutáni években nem lehet, az A-csoportból kiesők szintén nem jelentkezhetnek, Japán meg nem akar, úgyhogy marad Dél-Korea és a feljutó Ukrajna. Az információmorzsák alapján Korea a favorit, Szöul a lehetséges helyszín. A magyar szövetség is az ázsiaiakat támogatja majd a hétvégi kongresszuson Stockholmban, talán éppen a kellemes emlékek miatt.

Hátha a történelem ismétli majd önmagát.

A 2014-ESVB-BEOSZTÁS
Az A-csoportos vb résztvevője: Fehéroroszország (rendezőként), Oroszország, Szlovákia, Egyesült Államok, Franciaország, Németország, Lettország, Finnország, Kanada, Svájc, Csehország, Norvégia, Dánia, Svédország, Olaszország és Kazahsztán (feljutóként)
Divízió 1/A: Ausztria (kiesőként), Szlovénia (kiesőként), Magyarország, Japán, Dél-Korea, Ukrajna (feljutóként)
Divízió 1/B: Nagy-Britannia (kiesőként), Lengyelország, Hollandia, Románia, Litvánia, Horvátország (feljutóként)
Divízió 2/A: Észtország (kiesőként), Belgium, Izland, Ausztrália, Szerbia, Izrael (feljutóként)
Divízió 2/B: Spanyolország (kiesőként), Új-Zéland, Mexikó, Kína, Törökország, Dél-Afrika (feljutóként)
Divízió 3: Bulgária (kiesőként), Észak-Korea, Luxemburg, Írország
Divízió 3, selejtező: ???

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik