Horváth András (balra) eltiltása után góllal tért vissza
Meggyesi Bálint
Horváth András (balra) eltiltása után góllal tért vissza

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Még el sem kezdődött a mérkőzés, a vendégek máris szenzációval szolgáltak: a múlt héten elküldött válogatott védőt, Horváth Andrást visszahívták és a második sor védőjeként máris játéklehetőséghez jutott. A csapatkapitányi tisztséget viszont nem kapta vissza, azt a védő örökébe lépett Ladányi Balázs tarthatta meg.

Bár szerdán a büntetőpárbajban győzött és az összesítésben 2-1-re feljött az Újpest, a lila-fehéreknek még mindig az életben maradásért kellett játszaniuk.

Ennek megfelelően rögtön a kezdést követően mezőnyfölényt harcoltak ki. Sokat korcsolyáztak, láthatóan motiváltabbak voltak a hazaiaknál, akiknél eközben ritka volt a két jó passz, így el sem jutottak helyzetekig.

Nem úgy a lilák, akik 8:36-nál Horváth András lévén megszerezték a vezetést. A visszatért válogatott védő emberelőnyös szituációban Peterdi lekészített korongját vágta a harmadvonalról elemi erővel laposan a hazai kapuba.

Hogy az első szünetben még csak eggyel mentek a vendégek, az kizárólag Ferjo kapus érdeme volt, aki bravúrok sorozatát mutatta be az újvárosi ketrec előtt.

A második harmadban feljött a hazai csapat, kiegyenlítettebbé vált a játék, a vendégcsapat kapusának, Gondának is minden tudására szüksége volt. Nem is maradt adós, minkét Ferjo sem, mindketten bravúrok sorát mutatták be.

A 36. percben aztán Szajbert Patrik egy kapuvasról lecsorgó korongot emelt közelről a hazai kapuba. Kettővel elhúztak a vendégek, de hasonló hátrányból a hazaiak tegnap kétszer is fel tudtak állni.

Az újvárosiak a harmad utolsó előtti percében szépítettek: kiállítás után a vendégek öt mezőnyjátékossal álltak fel a bedobáshoz(!), így további egy fővel megfogyatkoztak.

Záporoztak a kettős emberelőnyben játszó hazaiak lövései Gonda kapujára, Galanisz végül egy kapu mögül visszatett korongot lőtt az újpesti hálóba. Szépítettek a vendéglátók, akik így visszacsempészték maguknak a reményt a befejező(?) játékrészre.

A harmadik felvonásban próbált mezőnyfölényt kiharcolni a Dunaújváros, de a rutinos vendégek taktikusan tördelték a játékot. Aztán az utolsó percben Peterdi már a Ferjo által üresen hagyott kapuba talált be, eldöntve ezzel a mérkőzést.

BORSODI LIGA, ELŐDÖNTŐ, NEGYEDIK MÉRKŐZÉS:

DUNAÚJVÁROS - ÚJPEST 1-3 (0–1, 1–1, 0-1)
Dunaújváros, 2500 néző
V: Fazekas Gy. (szerbiai), Haszonits, Sós
DAB: Ferjo – Vargyas, Jobb, Magosi, Berta, Foltin, Erdélyi, Lencsés, Kiss Á., Galanisz 1, Azari, Hegyi, Holló, Sucko, Erdősi, Szilassy, Hüffner, Pozsgai, Király, Jonkl, Borsos. Edző: Vladimir Matejov
UTE: Gonda – Krulis, Jurasko, Ladányi, Voskár, Dubek, Gallo, Horváth A. 1, Buzás, Gergely Cs., Peterdi 1, Hetler, Szajbert K., Szajbert P. 1, Borbás, Papp V., Rencz, Sprencz, Coleman, Markó, Szirányi. Edző: Ancsin János, Baróti Zsolt
Az állás: 2-2