Az Újpesttől jelentős formajavulásra van szükség, az Újváros okkal alapozhat mai bravúrgyőzelmére
Czagány Balázs
Az Újpesttől jelentős formajavulásra van szükség, az Újváros okkal alapozhat mai bravúrgyőzelmére

BORSODI LIGA, ELŐDÖNTŐ:

ELSŐ MÉRKŐZÉS:
ÚJPESTI TE−DAB-EXTRA.HU 2−3 - h.u. (0−0, 0−1, 2-1, 0-1)
Megyeri út, 800 néző. Vezette: Nyeste
ÚJPESTI TE: Filo − Gallo, Sprencz, LADÁNYI, Gergely, PETERDI 1, Krulis, Jurasko, Szajbert P., Borbás, Dubek, Hetler, Szajbert K., Markó, Papp V., Buzás, (Rencz, Szirányi, Virág, Coleman, Rusznyák). Edző: Ancsin János, Baróti Zsolt.
DUNAÚJVÁROS: FERJO − VARGYAS, Jobb, Sucko, FOLTÍN, Borsos, ERDÉLYI, Lencsés 1, KISS Á. (1), GALANISZ 1, AZARI (1), Hegyi, Holló, Berta, Erdősi, Szilassy, (Hüffner, Pozsgai, Király, Jonkl, Mekler). Vezetőedző: Vlagyimir Matejov.
Kiállítások: 12 ill. 20 perc
A 3 nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 0−1

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Ebbe ugyan jócskán közrejátszhatott a Horváth-ügy: a válogatott védőt, a csapat kapitányát tegnap, szerdán küldték el Újpestről, mert a keddi edzésen szándékosan súlyos sérülést okozott az együttes légiósának, Jozef Voskárnak. Ám a csatasorból kiesett két meghatározó ember nélkül is erősebb volt az Ancsin-csapat kerete, mint a javarészt fiatalokból álló újvárosiaké.

Ennek ellenére kezdésnek nyomott az Újváros, majd két hazai emberelőnyt követően kiegyenlítetté vált a játék az elődöntőben várt színvonaltól és iramtól elmaradó összecsapáson.

A második harmadban már gólban is megmutatkozott a vendégek fölénye. Kiss Ákos a kapu mögül adott vissza, érkezett a válogatott, Dunaújvárosban már a rutinos játékosok között jegyzett Lencsés és szép lövéssel megszerezte a vezetést övéinek.

A vendégek vezető találatához és némi mezőnyfölényéhez mindössze annyi is elegendő volt, hogy pontosabban, kevesebb hibával játszottak, mint a rendkívül sokat rontó újpestiek.

A harmadik harmadban egy volt dunaújvárosi, Peterdi emberelőnyös helyzetben váratlanul abszolút gólhelyzetben találta magát, amit ki is használt.

A folytatásban a felnőtt válogatottban a hétvégi lengyelországi tornán bemutatkozó Galanisz, illetve Azari okozott zavart a hazai kapu előtt, amelynek eredményeként előbbi góljával visszavette a vezetést a vendégcsapat.

Nagy erőket mozgósított az egyenlítésért a hazai gárda, ám arra egészen a 60. percig kellett várni. Akkor a lilák kettős emberelőnyben játszva kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldtek a jégre, így végül hat a három ellen sakk-mattra játszva Ladányi - ugyancsak volt dunaújvárosi, jelenlegi újpesti csapatkapitány - a harmadvonalról bombázott a vendégek hálójába.

Jöhetett a túlóra, de a vendégekben volt erő, hogy a mérkőzésen harmadszor is megszerezzék a vezetést - Erdélyi Péteré az érdem -, így az első mérkőzés után vezetésre tegyenek szert a három győzelemig tartó párharcban.

Folytatás holnap, ugyancsak a Megyeri úton, ám az Újpestnek jelentős formajavulásra van szüksége, ha érvényre akarja juttatni a papírformát és nem akar időnek előtt elbúcsúzni a bajnoki rájátszástól.