Vb 2014: újabb haláleset; felfüggesztették a sztrájkot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.10. 09:57
A Sao Pauló-i metró dolgozói felfüggesztették a sztrájkot, de mivel béremelési kérelmük süket fülekre talált, a világbajnokság nyitó napján ismét a munkabeszüntetés mellett dönthetnek. A brazíliai nagyvárossal kapcsolatos hír, hogy egy metróvonal építése során egy munkás életét vesztette.

Helyreállt a közlekedés Sao Paulóban, a világbajnokság nyitó meccsének, a Brazília–Horvátország mérkőzésnek otthont adó városban – bár valószínűleg csak átmenetileg.

A metró dolgozói ugyanis felfüggesztették a sztrájkot, de mivel továbbra sem teljesítették a béremelési igényeiket, csütörtöktől újfent a munkabeszüntetés mellett dönthetnek.

Az érdekvédelmi szakszervezet elnöke, Altino Melo dos Prazeres elmondta, figyelemmel kíséri majd a vb-t, melynek varázsát nem szeretnék megcsúfítani, ám nincsenek kibékülve azzal a tudattal, hogy a kormány a világbajnoki előkészületekre áldozza a pénzt a munkások fizetése helyett.

De nemcsak a sztrájkról, hanem egy halálesetről is beszámolt a brazil sajtó: az egyik Sao Pauló-i metróvonal építése közben egy betongerenda eltalált egy munkást, aki életét vesztette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik