Vb 2014: „Inkább csúnya továbbjutást, mint szép búcsút"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.01. 01:46
null
Joachim Löw seregszemlét tart a hosszabbítás előtt (Fotó: Reuters)
A németek a játékuknak nem örülnek, a továbbjutásuknak igen.

 

„Jó fellélegezni egy ilyen meccs után – fogott kritikus értékelésbe Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya az Algéria ellen hosszabbításban 2–1-re megnyert vb-nyolcaddöntő után. – Az akarat diadala volt. Az első félidőben rosszul játszottunk, rengeteg volt a ránk nem jellemző rossz passz, ezért is döntöttünk Schürrle, majd Khedira becserélése mellett. Fel is javult a csapat, mindenki próbált minden tőle telhetőt megtenni. Fontos megemlíteni, hogy Manuel Neuer nagyon fontos labdákat szerzett a kifutásaival. Vannak olyan mérkőzések a világbajnokságokon, amelyeken így kell túlverekedni magunkat."

„Ha valaki nem használja ki a helyzeteit, akkor annak hosszabbítást kell vívnia – folytatta Philipp Lahm csapatkapitány. – Különösen a második félidőben bántunk bőkezűen a helyzetekkel. Amúgy a mérkőzés pontosan olyan nehéz volt, amilyennek előzetesen vártuk."

„Másként kellett volna teljesítenünk, de Algéria nagyon jó formában volt – mondta a lefújás után a németek első góljának szerzője, André Schürrle. – De nem számít, hogyan, a lényeg, hogy bejutottunk a negyeddöntőbe. A lövésemnél kicsit szerencsém volt. Franciaország ellen más szintű teljesítmény kell."

„Mit is mondhatnék? Mindegy, hogy miként, de továbbmentünk – fújtatott Per Mertesacker. – A tizenhat között már nincsenek karneváli csapatok. Ha választanom kell csúnya, de sikeres világbajnokság és szép játékkal való búcsú között, inkább az elsőre teszem a voksom. Algéria nagyon megnehezítette a dolgunkat, de végül megérdemeltük a győzelmet. Most megyek, és három napot a jeges medencében töltök."

„Kemény százhúsz percen vagyunk túl, kemény lesz így játszani a franciákkal. Úgy vélem, hogy azon a meccsen mindenképp támadóbb futballt kell játszanunk" – tekintett előre Manuel Neuer.

„Büszkék lehetünk a csapatunkra – mondta Madzsid Bugerra, az algériaiak védője. – Mindenkinek köszönjük, aki tett valamit a sikeres szereplésünkért. Algériának nagyszerű csapata van, rászolgáltunk a megbecsülésre. Reméljük, hogy ez a világbajnokság minden algériai labdarúgónak hasznára válik, mert bizony egy kicsit alulértékelnek bennünket. Köszönet jár a mellettünk végig kitartó algériai szurkolóknak, és a braziloknak is, jólesett a szimpátiájuk."

EMLÉKEZTETŐ

VB 2014, NYOLCADDÖNTŐ
NÉMETORSZÁG–ALGÉRIA 2–1 (0–0, 0–0, 1–0) – HOSSZABBÍTÁS UTÁN
Porto Alegre,
Beira-Rio. 43 063 néző.. V: Ricci (brazil)
NÉMETORSZÁG:
Neuer – Mustafi (Khedira, 70.), Mertesacker, J. Boateng, Höwedes – Schweinsteiger (Kramer, 109.), Lahm, Kroos – Özil, Müller, Götze (Schürrle, 46.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
ALGÉRIA:
M'bolhi – Mandi, Belkalem, Hallis (Bugerra, 97.), Gulam – Laszen, Mosztefa, Taider (Brahimi, 78.) – Feguli, Szudani (Dzsabu, 100.), Szlimani.Szövetségi kapitány:Vahid Halilhodzic
Gólszerző: Schürrle (92.), Özil (119.), ill. Dzsabu (121.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik