Vb 2014: egy kolumbiai ügyvéd 313 milliárd forintra perli a FIFA-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.15. 13:55
Egy kolumbiai ügyvéd 800 millió font (313 milliárd forint) kártérítést követel a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségtől (FIFA), amiért a 2014-es labdarúgó-világbajnokság játékvezetése erkölcsi károkat okozott, ennek következtében pedig az egészsége is megromlott – írja a BBC.

A 74 éves Aurelio Jimenez a Brazília–Kolumbia (2–1) negyeddöntő közben erősen szorongott, szívproblémák miatt kórházba kellett szállítani. Az idős ügyvéd mindezt a találkozó játékvezetőjének, Carlos Velasco Carballo tevékenységének számlájára írja.Aurelio Jimenez a Brazília–Kolumbia (2–1) negyeddöntő közben erősen szorongott, szívproblémák miatt kórházba kellett szállítani. Az idős ügyvéd mindezt a találkozó játékvezetőjének, Carlos Velasco Carballo tevékenységének számlájára írja.

„Éreztem, hogy valami nincs rendben a szívemmel, a szívverésem megváltozott, ezért a rokonok elvittek a kórház ügyeletére. Unokáim mindvégig mellettem voltak, sokat sírtak” – mondta Jimenez az esettel kapcsolatban.

Szerinte a spanyol sípmester nemcsak a mérkőzést nem tudta kézben tartani, a világbajnokság leggyengébb bíráskodása is az ő nevéhez fűződik.

„Úgy döntöttem, beperlem a FIFA-t a kolumbiai igazságszolgáltatás nyújtotta jogaimmal élve, mert a világbajnokságon rendkívül sok bírói igazságtalanság érte a résztvevő csapatokat, köztük hazám válogatottját is – nyilatkozta az idős ügyvéd. – A FIFA játékvezetői komoly erkölcsi károkat és szenvedést okoztak Chilének, Uruguaynak, Kolumbiának, Angliának, Mexikónak és Costa Ricának.”

Jimenez elmondta, abban az esetben, ha megnyeri a pert, az összeget egy a gyerekek megsegítésével foglalkozó kolumbiai kormányszervezetnek adományozná.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik