Vb 2014: David Luiz elnézést kért a brazil néptől

Vágólapra másolva!
2014.07.09. 03:04
null
David Luiz elnézést kért a braziloktól, amiért nem sikerült nekik örömet szerezni (Fotó: Reuters)
A brazil válogatott középhátvédje sajnálja, hogy nem sikerült örömöt szerezniük honfitársaiknak.

 

„Örömöt akartunk okozni az embereknek. Azoknak az embereknek, akik ezen az estén rengeteget szenvedtek. Sajnos nem sikerült bejutnunk a döntőbe, ezért minden braziltól elnézést kérek. Szerettem volna boldogan látni az embereket. Mindenki tudja, milyen fontos volt a számomra, hogy mosolyt csaljunk a szurkolóink arcára” – búslakodott David Luiz, a brazil válogatott alkalmi csapatkapitánya, aki pályafutása egyik leggyengébb napját fogta ki a németek elleni 7–1-es vereség alkalmával.

„Nem tudom felfogni a történteket, nem tudok szóhoz jutni – hitetlenkedett a brazilok kiütése után az immáron 16 világbajnoki gólnál járó Miroslav Klose. – Nagyon jól játszottunk, kiválóan kezdtük a meccset, összhangban voltunk és mindent megvalósítottunk abból, amit az edzéseken begyakoroltunk.”

„Nagyon nehéz megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. A saját bőrünkön tapasztalhattuk, milyen nagyszerű a német labdarúgás. Müller korai gólja áramszünetet okozott nálunk. Senki sem számított rá” – értékelt Júlio César, aki a védelemmel együtt csak asszisztált a német találatokhoz.

„Amióta a válogatott tagja vagyok, csapatként most nyújtottuk a legjobb teljesítményt. Lenyűgözőek voltunk. Az első perctől kezdve kihasználtuk a brazilok határozatlanságát. Az első gól után jött magától a többi is. Ha a meccs előtt valaki azt mondja nekem, hogy hét egyre nyerünk, nem hiszem el. Azt gondolom, kiemelkedően teljesítettünk, ez minden, amit mondhatok” – mondta a mérkőzés legjobbjának megválasztott Toni Kroos, aki figyelmeztetett: a világbajnoknak járó trófeáért jöttek, de az elődöntő megnyerésével ezt még nem szerezték meg.

EMLÉKEZTETŐ

VB 2014
ELŐDÖNTŐ

Brazília–Németország 1–7 (0–5)
Belo Horizonte
, Mineirao Stadion, 58 141 néző. Vezette: Marco Rodríguez (mexikói)
A KEZDŐCSAPATOK
BRAZÍLIA:
Júlio César – Maicon, David Luiz, Dante, Marcelo – Fernandinho (Paulinho, a szünetben), Luiz Gustavo – Bernard, Oscar, Hulk (Ramires, a szünetben) – Fred (Willian, 70.). Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari
NÉMETORSZÁG:Neuer – Lahm, J. Boateng, Hummels (Mertesacker, a szünetben), Höwedes – Khedira (Draxler, 76.), Schweinsteiger – Özil, Kroos, Th. Müller – Klose (Schürrle, 58.) Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Gólszerző: Oscar (90.), ill. Müller (11.), Klose (23.), Kroos (25., 26.), Khedira (29.), Schürrle (69., 79.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik