Vb 2014: az afrikai életérzés ihlette Drogbáék új mezét - fotók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.12. 13:07
A Manchester City középpályása, Yaya Touré jóvoltából bemutatták az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott világbajnokságon használandó szerelését, amelyet a Belgium elleni felkészülési mérkőzésen (2–2) öltöttek magukra először a nemzeti csapat játékosai.

Az új mezek a Puma PWR ACTV-technológiájával készültek, amely igazi világújdonság a piacon. Ez a megoldás a sportolók által is használt tape-szalagokon alapszik, amelyek segítik az izmok nagyobb energiafelhasználását, rugalmasságát, csökkentik a sérülések kockázatát, megvédik az izmokat és az ízületeket. A különlegesen kialakított hálós szerkezetű szellőző panelek segítik az izzadság elvezetését, növelik a komfortérzetet, így a játékosok még nagyobb teljesítményre képesek.

A rikító narancsszínű felsőt az afrikai életérzés ihlette, amely főleg a váll-, nyak- és ujjrészeken dominál. A mezeken megjelenik az ország szimbóluma, egy elefánt, amely egyben a beceneve is a nemzeti válogatott csapatának. Az elefánt különleges formában jelenik meg, amelyet körülfon az írott szöveg, tervezéskor ezt kombinálták egy futballpálya és egy tájkép illúziójával.

A mezt bemutató Yaya Touré – aki ha tehetné, már ma útnak indulna Brazíliába – a Puma hivatalos honlapján megosztotta első benyomásait az új szerelésről.

„Nagyon várom már, hogy ezekben a mezekben játszhassunk, mert nagyon tetszenek. Tetszenek és remélem, szerencsét is hoznak majd nekünk. Főleg a hátamon érzem nagyon a különbséget. A tape-szalagos megoldás a hátsó részen egyszerűen zseniális. Nagyon várom már, hogy viselhessem” – mondta a 30 esztendős középpályás.

Yaya Touré bemutatta az elefántcsontparti válogatott új mezét (Fotók: puma.com)
Yaya Touré bemutatta az elefántcsontparti válogatott új mezét (Fotók: puma.com)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik