„Messi jelenleg boldogabb a válogatottban, mint a Barcában”

Vágólapra másolva!
2014.06.09. 18:18
null
Osvaldo Ardiles szerint Lionel Messi manapság boldogabb, amikor a válogatottban játszhat (Fotó: Reuters)
Az argentin válogatott korábbi középpályása, az 1978-ban világbajnoki címet szerző Osvaldo Ardiles úgy véli, Lionel Messi, a Barcelona négyszeres aranylabdás támadója manapság jobban élvezi a játékot hazája nemzeti csapatában, mint a katalánoknál. A 61 esztendős sportember a brazíliai vb kapcsán derűlátó, szerinte honfitársainak minden esélye megvan a végső győzelemre.

 

A 27. születésnapját a világbajnokság idején ünneplő Messi csalódást keltő szezonon van túl, pedig a klubcsapatában lejátszott 46 mérkőzésén 41 gólt és 15 gólpasszt jegyzett. A statisztika azonban nem minden, a Barcelona legértékesebb játékosának teljesítményét rengeteg kritika érte, de Ardiles nem aggódik.

HIGUAÍN: MESSI MOTIVÁLTSÁGA AZ EGÉSZ CSAPATOT INSPIRÁLJA

„Messi a világ legjobb játékosa. Remekül érzi magát, nyugodtnak tűnik. Motiváltsága az egész csapatot inspirálja” – mondta a Barcelona támadójáról, Gonzalo Higuaín, a Napoli csatára.

„Nagyon jó csapatunk van, és Lionel Messi személyében nálunk játszik a világ legjobb játékosa, így minden okunk megvan az optimizmusra” – kezdte a 63-szoros válogatott középpályás, aki 1978-ban világbajnok lett az argentinokkal.

„Minden szempár a csapatkapitányra, Messire fog szegeződni. A legutóbbi vb előtt hihetetlen formában játszott a Barcában, de a nemzeti csapatban nem futballozott olyan jól. Ezúttal azonban felcserélődött a szereposztás: a klubcsapatában nem a legjobb szezonján van túl, a válogatottban ellenben nagyon jó teljesítményt nyújtott a világbajnoki selejtezőkön, több gólt szerzett, mint bárki más” – folytatta Ardiles, aki megfeledkezett Luis Suárezről. A Liverpool uruguayi csatára 11 gólig jutott a kvalifikációs sorozatban, míg a Barca argentinja 10-ig.

„Ahhoz, hogy megnyerjük a vb-t, a legjobb Messire lesz szükségünk, de úgy vélem, képes kihozni magából a maximumot. Alejandro Sabella szövetségi kapitány bízik benne, szabad kezet ad neki a pályán, hagyja, hogy Messi abban a pozícióban tűnjön fel, ahol akar. Úgy néz ki, jelenleg sokkal boldogabb, amikor a válogatottban játszik” – tette hozzá a pályafutása során tíz szezont a Tottenhamnél eltöltő Ardiles.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik