Felkészülés: Van Gaal szerint De Jong hibája döntő volt

Vágólapra másolva!
2012.08.16. 08:54
Louis van Gaal a Belgium elleni 4–2-es vereséggel kezdte meg második kapitányi korszakát a holland labdarúgó-válogatott élén. A szakember szerint Nigel de Jong kapitális hibája döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét.

Hollandia a félidőben 1–0-s hátrányban volt, és hiába fordított a második játékrész elején, az utolsó negyedórában három gólt is kapott. A belgák a 75. percben Nigel de Jong labdavesztését követően egyenlítettek, majd gyorsan lőttek még két gólt.

„Annak ellenére, hogy az első játékrészben nem sokat birtokoltuk a labdát, hat helyzetet is kialakítottunk. A második félidőt aztán remek játékkal kezdtük, de az az egyéni hiba (Nigel de Jongé – a szerk.) döntő volt, hiszen irányítottuk a meccset, és nemcsak egyenlíteni hagytuk Belgiumot, hanem visszaengedtük a meccsbe.”

Van Gaal nem felejtette el megdicsérni ellenfelüket: „Nem olyan rossz csapat ez, mint amilyennek sokan gondolják. A belgákat nem jegyzik túl magasan a világranglistán, de jó válogatottjuk van, talán érettebb is, mint amilyen a miénk volt ma este.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik