Brazil parádé: Kaká, Hulk, Neymar és Oscar is betalált

Vágólapra másolva!
2012.10.11. 22:45
null
<p>Kaká és Oscar (10) főszerepet játszott a brazil parádéban </p><p>(Fotó: Reuters)</p>
A brazil labdarúgó-válogatott 6–0-ra legyőzte Irakot a svédországi Malmőben rendezett felkészülési mérkőzésen. A dél-amerikaiaknál Oscar duplázott, míg Neymar a gólja mellett két gólpasszt is adott. A 2010-es világbajnokság után a nemzeti csapatba újra meghívót kapó Kaká góllal tért vissza a selecaóba: az aranylabdás játékos 72 percet játszott, és a 48. percben talált a kapuba.

A Diego Alves – Adriano Correia, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Ramires, Paulinho, Oscar, Kaká – Hulk, Neymar összetételű brazil válogatottat könnyen el tudnánk képzelni a két év múlva esedékes, brazíliai világbajnokság nyitómeccsén is. Csütörtök este Malmőben Irak ellen ugyan még csak egy felkészülési meccsen lépett pályára Mano Menezes csapata, de a mutatott játékot és a 6–0-s végeredményt alighanem a 2014-es torna első meccsén is elfogadná az ötszörös világbajnok szövetségi kapitánya.

A gólgyártást a Chelsea üdvöskéje, Oscar kezdte meg, aki a 22. percben Neymar kiugratásából 22 méterről, balról lőtt a hosszúba, majd a 27. minutumban Kaká középre passzolt labdájából volt eredményes három méterről.

A válogatottba a 2010-es, hollandok elleni vesztes vb-negyeddöntő után visszatérő Kaká a második félidő elején maga is betalált egy kontra végén balról, az ötös vonaláról.

Az 56. percben pedig Hulk volt eredményes egy megpattanó lövésből. Ezt követően egy közel húszperces pauza idejére bezárt a brazil gólgyár, de az utolsó negyed órára megint kinyitott.

Paulinho hosszú átadásából Neymar szerzett egy bravúros találatot – a bal szélről 15 méterről kilőtte a jobb alsót –, majd a Santos klasszisa egy remek átadással hozta helyzetbe a Kaká helyére csereként beálló Lucas Mourát, aki tizenhat méterről beállította végeredményt.

A brazilok sorozatban ötödik meccsüket nyerték meg – Svédország, Dél-Afrika, Kína és Argentína után következett az Irak elleni összecsapás – és ezen az öt találkozón húsz gólt szereztek, miközben csak egyet kaptak. Valószínűleg nemcsak a mai eredményt, hanem ezt a formát is elfogadná a vb idejére Menezes.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Brazília–Irak 6–0 (Oscar 22., 27., Kaká 48., Hulk 56., Neymar 76., Lucas Moura 80.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik